SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 13 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 

View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

In deze Tegendraads aandacht voor de oorlog die nu ook in Libanon is begonnen, aI is er volgens de Iraans-Nederlandse historicus Peyman Jafari nog steeds een weg naar vrede, maar dan moet het Westen wel in de spiegel durven kijken. Verder legt professor Jeffrey Sachs nog eens uit waarom de VS niks geeft om de massale slachtoffers in Oekraïne. En in België pleit een Amerikaanse fietsprofessor aan UGent waarom de fiets zo belangrijk voor ons is.

'Als het gaat over mobiliteit, zijn we collectief verdwaasd'

De Amerikaanse Meredith Glaser is sinds begin dit jaar fietsprofessor aan de UGent. MO-journalist Arne Gillis fietst met haar door Gent, terwijl hij haar interviewt over hoe belangrijk de fiets voor ons mensen wel niet is. ‘We zijn stomweg vergeten dat de belangrijkste functie van onze publieke ruimte sociaal contact is.’
Deze Iran-deskundige ziet een weg naar vrede als het Westen in de spiegel durft te kijken
De Correspondent

De oorlog in het Midden-Oosten heeft álles met het koloniale denken en de dubbele moraal van het Westen te maken, zegt de Iraans-Nederlandse historicus Peyman Jafari in De Correspondent. 'Wie dat niet erkent, kan geen onderdeel zijn van de oplossing.' Deze Iran-deskundige ziet een weg naar vrede als het Westen in de spiegel durft te kijken. 

A Year of War Without End
Lina Mounzer is een schrijfster en vertaler in Libanon. Washington Post, Freeman's, Paris Review en The Baffler zijn enkele namen van media waar zij voor schrijft. Een jaar geleden voorspelde ze al in een artikel dat de oorlog met Israël zich zou uitbreiden tot Libanon. Nu het zover is, omschrijft ze als senior-editor bij The Markaz Review hoe zij dit ervaart.

Prof. Jeffrey Sachs: D.C. Doesn't Care About Ukraine War MASS DEATHS

Zo’n 2.000 mensen in Oekraïne worden dagelijks gedood of raken gewond. Professor Jeffrey Sachs legt uit welke vier kwesties er spelen in de oorlog met Oekraïne. Als eerste NAVO’s uitbreidingsdrang. Ten tweede de terugtrekking van de VS uit het Verdrag inzake Antiraketsystemen in 2002, dat grote gevolgen had voor het nucleair wapenakkoord. Ten derde het conflict over de Krim. En wil je weten wat de vierde is, kijk dan zeker dit interview door onafhankelijk journalist Glenn Greenwald.


 

Agenda


 
20 oktober 2024
Nationale actie voor Palestina
Nationale Coalitie voor Palestina
Locatie: Noordstation, Brussel
Tijd: 14u - 17u

21 oktober 2024
Boekvoorstelling Anuna De Wever Van der Heyden: "Laten we eerlijk zijn"

Epo Uitgeverij
Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, Antwerpen
Tijd20u00 (19u15 deuren open)
Entree5 euro via deze link

 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten