SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 8 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Dinsdag 8 oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gemeenteraadsverkiezingen: wat betekent een links bestuur voor Zelzate?

Zelzate, een fabrieksdorp dat lang voor de socialisten stemde, koos na een blauw uitstapje toch weer voor rood en donkerrood. De coalitie van Vooruit en PVDA koos resoluut voor sociaal beleid, opbouwwerk en progressieve belastingen.

Lees verder

Ga stemmen op 13 oktober. En stem progressief. Samen nemen we onze stad terug!

Een zestigtal Antwerpenaren, onder wie Tom Lanoye en Saskia de Coster, roept in een open brief in De Morgen op tot de vorming van een progressieve coalitie in hun stad.

Lees verder

Blokkade en demonstratie tegen subsidies voor fossiele brandstoffen

Op zaterdag 5 oktober organiseerden honderden demonstranten uit heel Europa en het Zuiden een klimaatmars in Brussel. Gelijktijdig organiseerden meer dan 150 activisten, onder wie Greta Thunberg, een blokkade in het stadscentrum. De demonstranten riepen op tot een einde aan alle overheidssteun voor de fossiele industrie in de EU.

Lees verder

Rivieren wereldwijd op laagste stand in 30 jaar

Vorig jaar stonden rivieren wereldwijd op hun laagste punt in meer dan drie decennia. Het is maar een van de vele tekenen van de klimaatverandering, zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

Lees verder

Jeffrey Sachs: Pleidooi voor een nieuwe internationale orde onder het VN-Handvest

De overmacht van de VS en de EU over de rest van de wereld is aan het instorten. Dat – en niet een of andere zogenaamde ‘onveiligheid’ - is de reden waarom het Westen voor oorlog kiest. VS-econoom Jeffrey Sachs pleit daarom voor een nieuwe internationale orde.

Lees verder

Amerikaanse politieke filmklassiekers (2) Paranoia en sociale kritiek in de seventies

Film Fest Gent kijkt, van 9 tot 20 oktober, met haar Classics-programma via een filmbril naar de verkiezingskoorts en de dunne lijn tussen Amerikaanse droom en Amerikaanse nachtmerrie. Wij zoomen in op Amerikaanse politieke filmklassiekers die bol staan van angst, paranoia, machtspolitiek en samenzweringen. Vandaag: de boeiende jaren zeventig. Een gouden tijd voor sociaal kritische films en in paranoia gedrenkte thrillers die draaien om leugens en wantrouwen, macht en manipulatie.

Lees verder

Sri Lanka: historische overwinning voor links

De kandidaat van de linkse coalitie heeft de presidentsverkiezingen van Sri Lanka van 21 september gewonnen. De media jammeren over de “marxistische president” aan het roer van het land, maar de mensen die lijden onder de hervormingen opgelegd door het IMF en daarom op Anura Kumara Dissanayaka hebben gestemd, verheugen zich op langverwachte veranderingen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Eén jaar genocide in Gaza door de ogen van Baniash

Vorige week stuurde mijn Palestijnse vriendin Baniash een foto door van haar “nieuwe verblijfplaats” in Gaza. Het was een bedroevend beeld. Middenin een totaal lege witte plastieken tent zit haar tweejarige dochtertje op het grondzeil te spelen met wat gekleurde blokken. Rond haar ligt nog wat plastieken speelgoed rondgestrooid.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten