SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 11 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Donderdag 10 oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De woestijn van Arizona

Volgens BBTK zal de Supernota alle wensen van de werkgevers vervullen. Alles waar ze in hun wildste fantasieën ooit van droomden, biedt Bart De Wever hen op een blaadje aan. Tezelfdertijd is het een frontale aanval op zieken, werklozen, gepensioneerden en op het sociaal overleg. Strijd en solidariteit is meer dan ooit nodig.

Lees verder

50 Vlaamse gezinnen onterecht uit hun sociale woning gezet

Stel je voor dat een 50-tal gezinnen onterecht uit hun grote villa werden gezet door de Vlaamse regering. Het zou het nieuws beheersen en men zou er schande van spreken. Nochtans is precies dat gebeurd. Alleen woonden de gezinnen die uit hun huis werden gezet niet in een grote villa, maar in een sociale woning. En dus blijft de grote verontwaardiging uit.

Lees verder

Personeel UCLouvain: 'Geen terugkeer naar school voor leerlingen in Gaza'

Op UCLouvain is het academisch jaar weer van start gegaan, maar voor kinderen en studenten in Gaza is dit helaas niet het geval. In een open brief wijst het universiteitspersoneel op deze schrijnende realiteit en roept op ervoor te zorgen dat onderzoek en andere activiteiten binnen UCLouvain op geen enkele manier bijdragen aan of verbonden zijn met deze situatie.

Lees verder

Eén op de acht vrouwen seksueel misbruikt als meisje

Wereldwijd hebben meer dan 370 miljoen meisjes en vrouwen – of 1 op de 8 – verkrachting of seksueel misbruik meegemaakt op jonge leeftijd. Bij de jongens gaat het om 1 op de 11 kinderen. Als ook online en verbaal geweld worden meegerekend, verdubbelt dat cijfer.

Lees verder

Schandalige berichtgeving over de oorlog tegen Gaza

Mediakenner Michel Collon maakt een analyse van de Franstalige berichtgeving over de genocidaire oorlog die Israël voert in Gaza. Dit kan zeker ook gezegd worden over de Nederlandstalige berichtgeving.

Lees verder

Gaza: Israëlische evacuatieorders dwingen tienduizenden naar het zuiden en verergeren humanitaire situatie

Op 7 oktober vaardigde Israël een evacuatiebevel uit voor Noord-Gaza, waardoor tienduizenden mensen naar het zuiden moeten vluchten naar de overvolle humanitaire zone. In deze nieuwste gedwongen verplaatsing worden ook inwoners van Beit Hanoun, Jabalia en Beit Lahia ook aangespoord om te verhuizen. "Genoeg is genoeg", zegt Artsen Zonder Grenzen, "dit moet nu stoppen".

Lees verder

BBC-interview met Hamas-leider is schoolvoorbeeld van staatspropaganda

De BBC doet geen moeite meer om te verbergen dat haar nieuwsdienst niets meer is dan het gewillige propagandakanaal van de Britse staat.

Lees verder

Jews for free Palestine in Brussel: 'APCO Worldwide stop lobbyen voor genocidale oorlogsmachine Elbit'

Een tiental Joodse activisten hebben woensdag 9 oktober actie gevoerd voor het Europese hoofdkwartier van het lobby-, consultancy- en PR-bedrijf APCO Worldwide in Brussel tegen hun medeplichtigheid in de voortdurende genocide in Gaza en de passiviteit van de Europese instellingen.

Lees verder

De oorlog in Oekraïne is verloren – Wat nu?

Het Oekraïense leger wijkt over de hele breedte van het front. De soldaten zijn uitgeput, hun rangen uitgedund, hun moreel gebroken. Het tij zal niet meer keren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Arizona-partijen sluiten PVDA uit Bestuurscomité van de Kamer: “Precies op de dag dat wij vertrekpremies aanklagen”

  N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés – de zogenaamde Arizona-partijen – besloten op 8 oktober de PVDA uit te sluiten van het Bestuurscomité van de Kamer. Dit besluit valt samen met de dag...

Lees verder

Armoedeverenigingen zetten aanbevelingen op agenda van lokale verkiezingen 

  De lokale verkiezingen van 13 oktober vallen net voor de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17/10. Daarom zetten het Netwerk tegen Armoede en de 61 lokale verenigingen hun aanbevelingen voor een lokaal armoedebeleid...

Lees verder

Campagne GRONDSTOF: “Wat is grondbezit, en kunnen we de grond wel bezitten?”

  “wij zijn te gast hier op aarde, ons verblijf is tijdelijk, en wij moeten ons gedragen als goede pachters om ervoor te zorgen dat degene die na ons komen ook van deze aarde kunnen...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten