SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 8 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - HART BOVEN HARD - Hartslag 26 oktober 2024

 

Hartslag 26 oktober 2024

Op 26 oktober komen we weer samen voor een nieuwe hartslag! De lokale verkiezingen zullen net geweest zijn. We bespreken dan wat de verkiezingsuitslagen van de gemeentes betekenen. We ontmoeten elkaar in de Foyer in Sint-Jans-Molenbeek. Kijk hieronder voor het mooie programma!

Programma

Locatie: Foyer (Werkhuizenstraat 25, 1080 Sint-Jans-Molenbeek)

10u00: Verwelkoming en koffie
10u20: Introductie
10u30: Panelgesprek lokale verkiezingen: Geertje Franssen, Pascal Debruyne en Geert Schuermans
12u00: Aperitief
12u30: Lunch (inbegrepen!)
13u30: Cultureel intermezzo
13u45: Namiddagsessies (zie hieronder voor meer info)
15u15: Afsluiter
15u30: Napraten in de Foyer

Panelgesprek lokale verkiezingen

Sprekers: Geertje Franssen, Pascal Debruyne en Geert Schuermans
Onderwerp: Nabespreking lokale verkiezingen

We starten de ochtend met een boeiend panelgesprek over de recente lokale verkiezingen. Samen met Pascal Debruyne (politicoloog en expert in diversiteit en migratie), Geert Schuermans (socioloog en actief in de armoedebestrijding) en Geertje Franssen (beleidsmedewerker bij Saamo) duiken we in de resultaten en bespreken we de impact ervan op ons, op jullie, en op de lokale gemeenschappen in België.

De namiddagsessies

Na de lunch kan je kiezen voor vier inspirerende namiddagsessies! Behalve de wijkwandeling zullen alle sessies doorgaan in de Foyer.
Optie 1: Wijkwandeling in Molenbeek
Ga op stap met Jes Brussel en ontdek de wijk door de ogen van de straathoekwerkers en de jongeren van Molenbeek.
Optie 2: Brainstorm beleidsplan
Ook bij Hart boven Hard zijn we volop ons nieuwe beleidsplan aan te schrijven. Daarvoor hebben we jullie input nodig! Zo kunnen we samen de weg naar de toekomst vastleggen. Schrijf je in voor deze sessie als je samen met Sarah Scheepers graag mee deze denkoefening maakt.
Optie 3: Gesprekstechnieken: Door to Door en Extreemrechts, nee bedankt!
Hart boven Hard Brussel werkte samen met de Louis Paul Boonkring aan de campagne Extreemrechts, nee bedankt! Met behulp van gespreksmethodieken en een gezelschapsspel gingen ze op verschillende locaties in gesprek met voorbijgangers.

Ze baseerden zich daarvoor op de toolbox van de campagne Door to Door. Binnen deze campagne ontwikkelden Hart Boven Hard en 
kunstenaarsplatform State of the Arts artistieke tools en gesprekstechnieken waarmee in Vlaamse steden en dorpen dialoogweekends georganiseerd werden.

Schrijf je in voor deze sessie en ontdek hoe je zelf met hun materiaal aan de slag kunt!
Optie 4: Hoe bouw je lokale groepen op?
Wil je ook in jouw stad een groep mensen waarmee je samen actie kan voeren, projecten uitbouwen, netwerken vormen? Wil je zelf een lokale groep opbouwen, voor Hart boven Hard of voor Het Groot Verzet? Dat kan! Kom luisteren naar onze ervaringsdeskundigen, die elk op hun eigen manier een lokale groep uit de grond stampten. Daarbij hebben we aandacht voor zowel de landelijke als de stedelijke context, en geven we bijzondere aandacht aan de werkgroep Zorg om Zorg, die op bovenlokaal niveau al jaren mensen samenbrengt rond het thema zorg!

Schrijf je nu in!

Schrijf je gratis in voor de Hartslag via deze link: inschrijvingsformulier

Voor info en vragen kan je mailen naar eline@hartbovenhard.be

Tot dan!
 
View this email in your browser
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2024 Hart boven Hard, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten