SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 16 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - 15 Oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Hoe de VRT racisme normaliseert

Terwijl we met Guy D'haeseleer in Ninove de eerste extreemrechtse burgemeester in België sinds WOII krijgen, beperkt men zich bij de VRT qua duiding tot het uitleggen hoe sympathiek die man wel niet is.

Lees verder

De staat van ons klimaat: 7 op de 10 indicatoren staan op rood

Wetenschappers waarschuwen voor een "kritische en onvoorspelbare nieuwe fase van de klimaatcrisis”. Van de 35 ‘vitale functies van de planeet’ die de groep bestudeert, hebben vorig jaar 25 nieuwe records bereikt.

Lees verder

VS stuurt THAAD-raketsysteem en 100 militairen naar Israël

Het Pentagon kondigde zondag aan dat de VS een THAAD-batterij (Terminal High-Altitude Area Defense) naar Israël stuurt, een sterke steunbetuiging aan Israël terwijl het VN-vredeshandhavers in Libanon aanvalt en een etnisch zuiveringsplan uitvoert in het noorden van Gaza.

Lees verder

Welke boodschap geven de vele niet-stemmers?

En de grootste partij van Vlaanderen was zondag: die van de thuisblijvers. Over heel Vlaanderen kwam, nu de opkomstplicht is afgeschaft, maar liefst 1 op 3 kiezers niet opdagen.

Lees verder

Vader Sanda Dia getuigt: ze hebben mijn zoon vermoord

In 2018 werd de 20-jarige student Sanda Dia uit het leven gerukt door studiegenoten tijdens een wreed doopritueel. Paul Verhaeghe las het boek 'Ze hebben mijn zoon vermoord' van zijn vader Ousmane Dia. "De nuchterheid waarmee het verhaal verteld wordt, maakt de gruwel alleen maar groter."

Lees verder

De val van Israël

Israël voert al een jaar oorlog en het einde is niet in zicht. Die oorlog heeft zware economische en morele kosten en maakt het dagelijks leven voor de Israëli’s zwaar. De voormalige veiligheidsofficier Scott Ritter voorspelt dat deze situatie in de veranderde wereldverhoudingen op termijn niet houdbaar is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Leven in Cuba in 2024: reisindrukken en ervaringen

Gunnar Vergauwen reisde in 2024 naar Cuba tijdens de krokusvakantie en tijdens de grote vakantie, telkens naar de Oriënte, het oostelijke deel van het eiland. Hij schreef zijn reiservaring neer in dit verslag.

Lees verder

Waarom Demir kinderen niet helpt met de verplichting van de Nederlandse thuistaal

In de Standaard legt Minister van Onderwijs Zuhal Demir uit waarom ouders verplicht Nederlandse les moeten volgen om hun schoolbonus te behouden. In haar argumentatie verwardt ze echter haar nationalistische ideologie met onderbouwde pedagogiek. 

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten