SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 4 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Donderdag 3 oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

VRT weigert de objectieve term ‘invasie’ voor de Israëlische invasie in Libanon

De openbare omroep VRT heeft nooit een traditie gehad van evenwichtige berichtgeving over de strijd van het Palestijnse volk voor zijn recht op zelfbeschikking. Het is niet meer zo flagrant als in de jaren 1970-1980, maar het blijft problematisch. Zo blijft de objectieve term 'invasie' taboe voor wat Israël nu doet in Libanon.

Lees verder

Colombiaanse president Gustavo Petro houdt vurig pleidooi voor een wereldwijde revolutie

Afgaand op de karige berichtgeving in de media liggen er niet zo heel veel mensen wakker van wat er op de vergaderingen van de Verenigde Naties gezegd wordt. De slagkracht van de VN is al een tijdje tanende. De oorlogen in Oost-Congo, Soedan, Oekraïne, Gaza en nu ook in Libanon zijn hiervan een schrijnend voorbeeld. Eén toespraak stak met kop en schouders uit boven de vele tussenkomsten van de aanwezige regeringsleiders die vooraf hun woorden voorzichtig gewikt en gewogen hadden, met name die van de Colombiaanse president Gustavo Petro.

Lees verder

500 betogers voor in Leuven academische boycot

Op initiatief van de actievoerders van Shaimaa College en alle betrokken organisaties van de Leuvense Palestina coalitie kwamen op maandag 1 oktober zo'n 500 mensen op straat in Leuven. Zij tonen hun solidariteit met de Palestijnse en Libanese bevolking en roepen op tot een academische boycot van Israël.

Lees verder

Lowkey: "Dankzij onze acties werden 30 wapenexportvergunningen naar Israël geannuleerd"

In een wereld waar artiesten vaak de schijnwerpers op zichzelf richten, kiest Lowkey ervoor om zijn podium te gebruiken om de stem van de onderdrukten te vertolken. Na zijn krachtige optreden op ManiFiesta spraken we met hem over de huidige situatie in Groot-Brittannië, zijn strijd voor Palestina en de combinatie van muziek, journalistiek en activisme.

Lees verder

De echte inzet van Israëls oorlog in Gaza en Libanon

Westerse politici en media roepen zowel Iran en Hezbollah als Israël op de oorlog niet te laten escaleren, maar ze verhullen dat escalatie precies is wat Israël wil. Samen met de VS wil Israël de machtsbalans in de hele regio hertekenen, zo zegt Saïd Boumama. Ze deinzen er niet voor terug om de hele regio in de oorlog mee te sleuren.

Lees verder

Oproep: geef je mening over DeWereldMorgen.be!

Lees jij weleens DeWereldMorgen, via sociale media of onze website? Wij willen jouw mening! Wil jij ons helpen door in twee minuutjes onze bevraging in te vullen?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

7 oktober 2024, een jaar opstand van het getto van Gaza (2): De vrije verkiezingen in 2006, met de dood tot gevolg

Op 7 oktober wordt de uitbraak uit Gaza herdacht. Een nieuwe mediavloed over “de terroristische aanval van Hamas op Israël” komt op ons af. Zo zullen we horen dat 7 oktober “de ergste aanval op Joodse burgers was sinds de Holocaust”. 7 oktober, zo luidt het, is de dag waarop alles begon: de Israëlische aanval op Gaza, op de Westelijke Jordaanoever, op Libanon, op Yemen, op Syrië en op Iran.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten