SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 12 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Vrijdag 11 oktober 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Hoe de Vlaamse media de N-VA achterna lopen

Wanneer Bart De Wever liegt, dan noemt Ivan De Vadder dat op Radio 1 “een slimme debattechniek". Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk onze grote media de framing van de N-VA overnemen.

Lees verder

Ooggetuigenverslag vanuit oorlogsgebied Libanon

Huisarts Ben Alofs is reeds lang actief in Libanon en vertelt hoe het er momenteel aan toe gaat.

Lees verder

Uit 'Laten we eerlijk zijn' van Anuna De Wever: Growing up in public

Maandagavond 21 oktober stelt Anuna De Wever haar boek 'Laten we eerlijk zijn' voor in De Roma. In de aanloop daarnaar publiceert DeWereldMorgen alvast dit hoofdstuk uit haar boek 'Growing up in public'.

Lees verder

Wanneer het cordon misbruikt wordt om een politieke rivaal buiten spel te zetten

Het cordon sanitaire tegen ondemocratische machten is een goede zaak, maar het is verontrustend dat het alsmaar vaker oneigenlijk wordt gebruikt. Niet om de democratische rechtstaat te beschermen, maar om politieke tegenstanders buiten spel te zetten.

Lees verder

Bloemekenswijkbos wordt gekapt met goedkeuring van Vooruit en Groen in Gent

Een grote politiemacht startte woensdagochtend om 6u30 uur met het ontruimen van het bezette bos in Gent. Het Bloemekenswijkbos werd sinds 20 juni bezet om het gebied van de vernieling te redden.

Lees verder

Wie ziekte-uitkeringen problematiseert in economisch beleid negeert aanzienlijk deel van bevolking

Hoe geraak je als chronisch ziek persoon ooit dat bed uit, als de wereld je uitput door je jaarlijks te vragen of je wel écht aan je bed gekluisterd bent?

Lees verder

Gratis maaltijden op school: "Het is aan de samenleving om voor onze kinderen te zorgen"

Gratis schoolmaaltijden voor alle kinderen in de kleuterscholen. Wat doet dat met een kind? We vroegen het aan Katrien De Maegd, lerarenopleider aan de HoGent, die drie jaar heeft meegewerkt aan een onderzoek hiernaar op acht kleuterscholen in Gent. 

Lees verder

Amerikaanse politieke filmklassiekers (4) Duizelingwekkende trauma’s en obscure manipulatie

Cinema mag dan volgens Jean-Luc Godard de waarheid 24 maal per seconde zijn, de droomfabriek houdt de samenleving ook een spiegel voor waarin leugen en bedrog te zien zijn. Dat blijkt in ‘American Dream/American Nightmare’. Een Film Fest Gent-luik met Classics boordevol angst, paranoia, machtspolitiek en samenzweringen. We zoomen in op thriller ‘Blow Out’, waarin Brian De Palma een paranoïde tijdsgewricht, voyeurisme en de manipulatie van perceptie fileert.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wat is het probleem met discours van Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez?

Ik begrijp eigenlijk wel dat mensen voor iemand erudiet als Bart De Wever of eloquent als Georges-Louis Bouchez stemmen. De betogen dat beide heren afsteken lijken vol te zitten met waarheden, lijken scherp voor extremisme en tonen een integriteit alsook ethiek dat we zelden te zien krijgen. Het probleem ligt niet in wat ze zeggen maar in wat ze niet vertellen. 

Lees verder

Activisten leggen jeansgigant LEVI’s vuur aan de schenen

Brussel, Nieuwstraat | Activisten leggen jeansgigant LEVI’s vuur aan de schenen aan een LEVI’s winkel in de Nieuwstraat in Brussel. Dit om de jeansgigant op te roepen de mensen- en arbeidsrechten doorheen haar hele toeleveringsketen te respecteren. Zo werd eind vorig jaar in Turkije een staking onrechtmatig gebroken door een massaal ontslag van 400 werknemers.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten