SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 12 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE INTERNATIONAL - CLIMATE - INHEEMSE MILIEUACTIVISTEN - VERMOORD!

 

TEKEN DE PETITIE
Om de vier dagen wordt een Inheemse milieuvoorvechter gedood voor het verdedigen van hun land. Overheden kunnen dit helpen voorkomen door Inheemse volken juridisch eigenaar te maken van hun grond, zodat ze de essentiële ecosystemen van onze planeet kunnen beschermen zonder voor hun leven te hoeven vrezen. Laten we met één miljoen mensen achter hen gaan staan! Wereldleiders komen over een paar dagen samen om de toekomst van onze bossen en regenwouden te bepalen. Sluit je nu aan:
TEKEN DE PETITIE
Beste vrienden,
De hoeders van de planeet worden vermoord omdat ze onze bossen in leven proberen te houden.

Meer dan 2.000 van hen zijn de afgelopen jaren gedood omdat ze opstonden tegen boeren, houthakkers en mijnwerkers die hun land wilden exploiteren voor winst.

Dit is een tragedie voor ons allemaal. Inheemse volken waken over onze bossen -- maar dat kunnen ze niet blijven doen als hun leven en hun land onder vuur liggen. Veel van hen zijn niet eens juridisch eigenaar van de grond waarvoor ze hun leven hebben gegeven!

Wereldleiders kunnen deze zinloze aanvallen helpen stoppen door ervoor te zorgen dat Inheemse volken hun grond zelf in eigendom krijgen, zodat zij de essentiële ecosystemen van onze planeet kunnen beschermen zonder vermoord te worden.

Sluit je aan om de hoeders van de aarde te verdedigen. Deze maand zullen wij onze stemmen overhandigen aan de wereldleiders op een belangrijke top in Colombia:
Uit studies blijkt dat, van alle grondgebieden, die van Inheemse volken het best beschermd worden. Maar ze hebben onvoldoende juridische eigendomsrechten over veel van de gebieden die ze behoeden.

Dit onrecht leidt tot meer verlies van biodiversiteit in het Amazonewoud en wereldwijd -- en het zet Inheemse volken in een uiterst precaire situatie.

Overheden kunnen dit helpen oplossen door Inheemse volken juridisch eigenaar te maken van hun grondgebieden: zo zouden ze stropers, houthakkers en mijnwerkers ontmoedigen, en Inheemse volken de mogelijkheid bieden om in alle veiligheid hun kennis- en beheersystemen te onderhouden.

We hebben een kans om dit plan waar te maken op de VN-biodiversiteitstop in Colombia, door leiders op te roepen Inheemse grondgebieden wettelijk te erkennen en er rekening mee te houden om de resterende biodiversiteit op aarde te redden.

Inheemse groepen zetten alles op alles om dit erdoor te krijgen -- sluit je aan en steun hen nu!
Avaaz staat steeds weer achter Inheemse volken die hun leven op het spel zetten om de bossen te beschermen die ons allen in leven houden, van Peru tot Tanzania. We zullen niet zwijgen zolang deze hoeders vermoord worden omdat ze het leven op aarde proberen te beschermen. Laten we van de top in Colombia een kantelpunt maken voor milieuvoorvechters overal!

Met hoop en vastberadenheid,
Liliana, Laura, Nell, Miguel, Luciana, Dudu, Raul, Edda en de rest van het Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten