SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 4 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE MIDDEN-OOSTEN PALESTINA - Avaaz - Erkenning van Palestina - teken nu

 

TEKEN NU
URGENT: Nu zowel de bevolking in Gaza als in Libanon onder een bommen- en rakettenregen wordt bedolven, is de erkenning van Palestina als staat een van de laatste sprankeltjes hoop op langdurige vrede. Maar enkele invloedrijke landen aarzelen onder de aanhoudende druk van de VS en Israël. Een luide oproep van mensen over de hele wereld kan Canada, Frankrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk overtuigen om Palestina te erkennen als staat. Teken en deel onze oproep voor vrede en vrijheid nu:
TEKEN NU
Beste vrienden in Nederland,
Terwijl Gaza en Libanon met bommen worden bestookt, kunnen enkele regeringsleiders een keuze maken die tot vrede kan leiden.

De bewoners van Gaza leven nu al een jaar lang in een hel van angst, vuur, tranen en bloed. Op de Westelijke Jordaanoever worden gezinnen uit hun huizen verdreven om plaats te maken voor illegale nederzettingen; zieken worden urenlang opgehouden aan de Israëlische checkpoints op weg naar het ziekenhuis; en families worden verdeeld door een enorme muur die hen afsnijdt van hun velden. Maar als de Palestijnse staat wordt erkend door de machtigste landen ter wereld, is er een goede kans dat dit leidt tot een Tweestatenoplossing, waarbij Palestina en Israël in vrede en veiligheid naast elkaar leven.

De VS en Israël zetten alles op alles om dit project tegen te houden. De leiders van Japan, Frankrijk, Canada en het Verenigd Koninkrijk aarzelen meer dan ooit. Dit is het moment waarop we een oorverdovende oproep kunnen lanceren voor vrede en vrijheid. En we zijn nu al met 1,5 miljoen. Sluit je aan bij de grootste campagne ter wereld voor de erkenning van Palestina!
Dit legitieme, geweldloze voorstel is onze beste kans op vrede en veiligheid. De VS komen niet verder dan een veroordeling van het bloedvergieten en de illegale inname van Palestijns land door Israëlische ‘nederzettingen’, en hun eindeloze diplomatie leidt nog tot niks. Een nieuwe status voor Palestina is de cruciale stap richting een eerlijk vredesproces tussen de twee landen.

De VN heeft al opgeroepen tot het erkennen van Palestina, en de meerderheid van landen steunt dit diplomatieke voorstel als oplossing voor het geweld. Zowel een dringend staakt-het-vuren als deze verklaring zouden een einde kunnen maken aan de bezetting en het geweld.

Honderden onschuldige burgers worden nog steeds bedolven onder een bommenregen, en meer dan een miljoen mensen in Gaza zijn ontheemd. Een aantal staatshoofden hebben de macht om vrede en vrijheid eindelijk een kans te geven. Als we Frankrijk, Japan, Canada en het VK overtuigen, kunnen we de Palestijnse onafhankelijkheid kracht bijzetten. Teken deze petitie nu:
Er is geen wondermiddel dat het conflict meteen zal oplossen, maar de officiële erkenning van Palestina zal de scheve machtsverhouding aan de onderhandelingstafel helpen rechttrekken en de weg vrijmaken voor vrijheid en vrede. De Palestijnse burgers zouden een vrijheid kunnen krijgen die al generaties ongekend is. Laten we hen steunen.

Met hoop en vastberadenheid,

Marie, Ine, Fadi, Julian, Marco en de rest van het Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten