We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 25 mei 2012

Discussie over euro-obligaties is naast de kwestie

"The Council of the European Union"
De Franse president François Hollande heeft zijn vraag voor de introductie van eurobonds kracht bijgezet. Die moeten de noodlijdende landen toelaten tegen aanvaardbare rente geld op te halen op de kapitaalmarkten. Maar Hollande’s voorstel doet niets om die landen meer concurrentiëel te maken, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos:
‘Je moet het gehoord hebben om het te geloven, maar de Franse premier Jean-Marc Ayrault zei gisteren zonder verpinken dat François Hollande de man is die het concept van de groei in Europa heeft gelanceerd.... Hollande probeert zich in een goed daglicht te stellen, maar neemt daarbij het risico exact dezelfde fout te maken die hij zijn voorganger verweet. Door te blijven hameren op de introductie van euro-obligaties - een dovemansgesprek zoals gisteren bleek - en te verkondigen dat de enige weg uit de crisis het verhogen van de openbare uitgaven is, opent hij de deur voor teleurstelling.
Zoals eurocommissaris Michel Barnier op 16 mei al dudielijk maakte, zullen dit soort initiatieven niets bijdragen aan duurzame groei in Europa. De enige vraag die gerechtigd is - en snel - is niet die van een schuldenmutualisering, maar die van het globale concurrentievermogen in de eurozone. En de primaire - hoewel pijnlijke - vraag natuurlijk hoe meningsverschillen met Duitsland kunnen worden overkomen.’
Bron : Les Echos / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten