We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 9 november 2012

Wat weet u over de 'fiscal cliff'?






Indien de Democraten en de Republikeinen tegen eind december niet tot een vergelijk kunnen komen over hoe ze de enorme tekorten (1.100 miljard dollar per jaar) op de Amerikaanse begroting gaan terugdringen, treden er volgend jaar automatisch een aantal wetten in werking. Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, noemt spreekt in dat verband over de ‘Fiscal Cliff’ of ‘fiscale afgrond’. De Nederlandse blog 925.nl verklaart wat dit betekent.

Nu de verkiezingen zijn afgelopen, liggen de kaarten op tafel en ze blijven vrijwel ongeschud: Obama blijft in het Witte Huis, de Democraten behouden hun meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden blijft Republikeins. Om uit de impasse te raken, zullen er dus compromissen gesloten moeten worden.
Die impasse is de volgende: indien de politici er niet in slagen om het federaal overheidstekort van 1.100 miljard dollar te dichten, dan treden er begin 2013 automatisch maatregelen in werking die het bruto binnenlands product met 0,5% zullen doen dalen en de werkloosheid zullen doen stijgen, wat voor beide partijen onaanvaardbaar is. Naast enorme bezuinigingen op overheidsuitgaven komt er een forse verhoging van de belastingen.
Vandaar de term 'fiscal cliff' of  ‘fiscale afgrond’.

De maatregelen die in 2013 automatisch in werking treden als de begroting niet op een andere manier in evenwicht kan worden gebracht zijn onder andere:
Het beëindigen van de ‘Bush tax cuts’ (wat neerkomt op een belastingverhoging op inkomen). De tarieven van de inkomstenbelasting zouden 4 à 5% stijgen, terwijl hogere inkomens nog een aantal voordelen verliezen.
Besparingen op defensie, gezondheidszorg en werkloosheidsuitkeringen.
Verhoging van de socialezekerheidsbijdragen.
Analisten verwachten dat er opnieuw voor uitstel worden gekozen, ofwel het schrappen van beide maatregelen. Maar daarmee wordt het Amerikaanse schuldenprobleem opnieuw niet aangepakt.

Bron : 925.nl /Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten