We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 31 mei 2013

Climaxi - Activisten tegen steenkoolgas ontvangen door minister-president Peeters‏

Activisten tegen steenkoolgas ontvangen door minister-president Peeters

stop steenkoolgasEen dertigtal activisten van de campagne ‘Stop Steenkoolgas’ hebben op maandag 13 mei actie gevoerd voor de gebouwen van de Vlaamse regering op het Martelaarsplein in Brussel. Ze vroegen garanties dat het reconversiegeld dat de Vlaamse regering vrijmaakt voor Limburg niet zal aangewend worden voor de plannen rond steenkoolgasontginning. Om dat standpunt kracht bij te zetten droegen de actievoerders gasmaskers. Een delegatie van deze 'Stop steenkoolgas'-activisten werd ontvangen, eerst door Vlaams Minister-President Kris Peeters, daarna door Minister voor Innovatie Lieten, die een petitie tegen steenkoolgas kreeg overhandigd.
Onafhankelijke experts niet gehoord in debat over heropstart Tihange 2 en Doel 3 
stop kernenergieNaar aanleiding van de in gang gezette voorbereiding voor de heropstart van de stilgelegde Belgische kernreactoren, heeft Jan Bens, directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle aan een journalist verteld dat windmolens een groter gevaar inhouden dan kerncentrales. Volgens hem kan er zich in België geen kernramp voordoen, ook niet als de reactorvaten duizenden scheurtjes vertonen. De milieuvereniging Friends of the Earth Vlaanderen & Brussel deelt deze opvatting niet en is voorstander van de sluiting van de kerncentrales.
Climaxi geeft korting tijdens bioweek
eco & fairVan 1 tot 7 juni gaat in Vlaanderen de bioweek door. Een honderdtal activiteiten werden in deze week gepropt. Winkels geven korting, boeren laten proeven en ook Climaxi schiet in actie. De Eco & Fair winkel open deurt en Climaxi geeft 5 % korting op zijn producten: wijnen, pasta’s, tomaten, sauzen, pesto, visproducten, kruiden. Die kan je ook via mail aanschaffen.
Activiteiten:
Woensdag 5 juni, 19u: Stuurgroep rond verkiezingen en nieuwe projecten
Op 5 juni discussieert Climaxi over zijn werking voor de volgende periode. We bekijken alvast hoe we een rol kunnen spelen tijdens ‘de moeder van alle verkiezingen’ in 2014 en we hebben een aantal nieuwe projecten en samenwerkingsinitiatieven op punt staan rond de economische crisis én rond energie-armoede. We nodigen iedereen uit om deze drie projecten mee vorm te geven.
Graag een mailtje naar info[at]climaxi[punt]be 
Donderdag 6 juni, 20u: Opgelicht
OpgelichtOpgelicht is een onthutsend verhaal over wurgprijzen, domme slimme meters, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik en groengewassen vuile stroom.
Tom De Meester is de initiatiefnemer van een door 200.000 mensen ondertekende petitie om de BTW op energie te verlagen van 21% naar 6%. Hij is ook energiespecialist van de PVDA. 'Opgelicht' is zijn eerste boek. Hij stelt dit boek voor, vanaf 20u. Het publiek kan vragen stellen. 
Inkom: 2 euro Waar? Uilekot, Groenlaan 39, 9550 Herzele


Vrijdag 7 juni tem zondag 9 juni: Masterclass Duurzame Ontwikkeling
Climaxi doet mee aan de Masterclass Duurzame Ontwikkeling met een workshop rond beleidsbeïnvloeding. Het traject ‘beleidsbeïnvloeding’ laat drie verschillende aanpakken van lobbywerk aan bod komen, toegespitst op duurzaamheid. Vera Dua (voorzitter Bond Beter Leefmilieu en oud-minister voor leefmilieu), Joeri Thijs (klimaatcampaigner voor Greenpeace) en Filip De Bodt (Climaxi) leiden de debatten.
 Zaterdag 15 juni: Bank to Basics
Wat doen banken met ons geld? Betekent winst altijd winnen? Wat zijn de bestaande alternatieven voor het dominante bankmodel? Hoe kunnen banken bijdragen aan een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving? Waarom maakt onze overheid van de geredde banken geen ethische banken in dienst van de reële lokale economie?
Een organisatie van FairFin ism STUK Kunstencentrum, Leuven. Climaxi neemt deel aan een debatje van 15u45 tot 16u45 rond “Investeringen die mens en milieu schaden moeten de wereld uit".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten