We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 27 februari 2015

World Europe Nederland News Myjour De kindsoldaat werd een monster

myjour

1
Elke ochtend in de kreukels?
Door: Mensje Melchior 
Dit doet slaaptekort met je Een film kijken, in bed nog een halfuur je telefoon checken en tegen half één pas in slaap vallen, om krap zes uur later als een zombie de snoozeknop een hengst te geven. Voor iedereen die dit herkent: wake-up-call! Want goed slapen is minstens zo belangrijk als gezond eten en sporten.
5 min.
1
 
1
Hoe onze kinderen aan het roken worden gebracht
Door: Ditty Eimers
Met rokers heeft longarts en ex-roker Wanda de Kanter compassie. Ze richt haar pijlen liever op de tabakslobby. Ditty Eimers sprak met haar over de listige wijze waarop de tabaksindustrie kinderen tot roken verleidt. ‘Ouders winden zich op over comazuipen, maar dat kinderen tot roken worden aangezet, is pas echt iets om razend over te worden.’
9 min.
1
 
1
Overeind blijven in een shitstorm
Door: Eric Willemsen
Door Twitter en andere social media ligt het werk van journalisten onder het vergrootglas van een kritische massa. Eén misstap en je bent het middelpunt van een shitstorm vol scheldpartijen en beledigingen. Hoe ga je daar als journalist mee om?
8 min.
1
 
1
Zwarte gaten in het nieuws
Door: Stephan Sanders
ÉÉN DING IS IN DE BIJNA DERTIGJARIGE journalistieke loopbaan van Stephan Sanders onveranderd gebleven: dat hij de etnische uitzondering was. Dat hangt samen met de hard-nekkige scheiding in het sociale leven tussen blank en meerkleurig. 
13 min.
1
 
1
Nederlandse ski-aso’s maken pistes onveilig
Door: Gijsbert Termaat
Skigebieden in Oostenrijk hebben het gehad met Nederlandse wintersporters die zich op de pistes roekeloos en onfatsoenlijk gedragen. Het is een van de redenen dat er veel meer gewonden vallen op de besneeuwde hellingen. 
3 min.
1
 
1
Koningin van de borgsom: ‘Voor mij ben je wandelend geld’
Door: Nicolás Medina Mora
Michelle Esquenazi is eigenaar van Empire Bail Bonds, een bedrijf dat verdachten op borgtocht vrijkoopt. Critici zien haar als een schande voor het Amerikaanse rechtssysteem. Zijzelf als iemand die erop toeziet dat recht geschiedt.
15 min.
1
 
1
Derk Jan Eppink: ‘Onafhankelijkheid is het kapitaal van de journalist’
Door: Arnold Karskens 
Aan de Europese journalistiek hapert veel. En de Nederlandse journalistiek is niet veel beter. Interview met Derk Jan Eppink in deel 2 van de serie 'Journalist te koop'.

10 min.
1
 
1
De kindsoldaat werd een monster
Door: Koert Lindijer
Voor het Internationaal Strafhof in Den Haag staat nu een hoge leider van het Verzetsleger van de Heer terecht. In Oeganda zelf zouden velen hem liever bij een traditioneel verzoeningsritueel verantwoording laten afleggen.
9 min.
1
 
Stel je persoonlijke tijdlijn samen
Interessant om te volgen in Myjour
 
2
Vrij Nederland

Lang leve de inhoud

Inmiddels 2420 artikelen
1
 
2
Briefje van Jan

Eén maal daags grijpt
Jan Dijkgraaf naar de pen
Inmiddels 156 artikelen
1
 
Meer interessante artikelen uit de beste kranten en tijdschriften lezen?

Myjour. Alleen voor mensen met interesses.
Volg ons ook op: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten