We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 27 februari 2015

Nederland afa Pro Patria zegt demonstratie weer af: het failliet van Pro Patria

Pro Patria zegt demonstratie weer af: het failliet van Pro Patria.

Twee dagen voor hun aangekondigde demonstratie in Gouda last het extreem-rechtse Pro Patria de demonstratie af. Dit is de tweede keer op rij dat ze op het laatste moment hun demonstratie afzeggen, ook op 20 september 2014 in Den Haag lieten ze hun achterban in verbazing achter door hun demonstratie 1 dag van tevoren in te trekken.

Pro Patria, een dekmantel van het extreem-rechtse Identitair Verzet, geeft als reden voor het afzeggen van de demonstratie dat zij bedreigd zouden worden. Pro Patria geeft echter in hun eigen verklaring aan dat de politie vind dat er weinig aan de hand is. Het blijkt maar weer dat Pro Patria hun achterban en de media probeert te gebruiken om moslims in een bedreigend en gewelddadig daglicht te stellen. 

De AFA campagne Laat Ze Niet Lopen riep al enkele weken op voor tegenprotest en informeerde inwoners van Gouda over de extreem-rechtse demonstratie. Laat Ze Niet Lopen riep op voor tegen protest door huis aan huis flyers te verspreiden en met mensen en organisaties te spreken. 

Dit is al de tweede keer op rij dat Pro Patria een demonstratie op het laatste moment afzegt. Ook op 20 september 2014 kwam Pro Patria niet opdagen in Den Haag waar zij een demonstratie hadden aangekondigd. De kleine kern van fascisten en nationalisten van Identitair Verzet die achter Pro Patria zitten krijgt de demonstraties niet gebolwerkt maar gebruikt hun achterban om hun oproepen tot demonstraties gewicht te geven op sociale media en zo te misbruiken om media aandacht te vergaren om hun racistische en islamofobe gedachtegoed te verspreiden. Identitair Verzet staat dan ook bekend om hun kleine media-acties met zo’n 4 a 5 mensen. 

Door het keer op keer afzeggen van demonstraties blijkt dat Identitair Verzet ook onder pseudoniemen als Pro Patria niet in staat is hun gedachtegoed om te zetten in massaal protest. Dit kunnen we beschouwen als het failliet van Pro Patria.

In augustus demonstreerde Pro Patria in de Haagse Schilderswijk. Daarbij waren ook neo-nazi’s van Autonoom Nationaal Socialisten Nederland en de Nederlandse Volks-Unie aanwezig. De demonstratie bleek georganiseerd te zijn door het rechts-extremistische Identitair Verzet, waar de bekende rechts-extremist Paul Peters een belangrijke rol speelt. Paul Peters staat bekend om het feit dat hij in 2001 met vrienden een joodse begraafplaats vernielde. Ze sloegen grafzerken kapot en schilderden op tientallen andere zerken hakenkruisen en nazi leuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’.

Doordat Laat Ze Niet Lopen en andere anti racisme groepen keer op keer oproepen tot tegenacties en mensen informeren over het ware gezicht van Pro Patria krijgen extreem-rechtse en racistische groepen als deze geen voet aan de grond. Daarom blijft het belangrijk om ons te organiseren en in actie te komen tegen racistische groepen en organisaties.

Aangezien Pro Patria wederom niet capabel genoeg blijk om een demonstratie op poten te zetten zullen ook de tegenacties geen doorgang vinden. Het is wel van groot belang om morgen maar ook in de toekomst waakzaam te blijven en de Laat Ze Niet Lopen website goed in de gaten te blijven houden. Overal waar racisten proberen een voet aan de grond te krijgen is tegen protest van groot belang. 

Ook bij de volgende racistische demonstratie, Laat Ze Niet Lopen!

http://www.afanederland.org
http://www.laatzenietlopen.nl

Anti-Fascistische Actie Nederland
Website: www.afanederland.org 
Facebook: www.facebook.com/afa.nederland 
Twitter: twitter.com/afa_nederland
Adres: Postbus 61301, 2506AH Den Haag
E-mail: afa (at) afanederland.org
Tel: 06-33 85 23 71 (Alleen elke vrijdag te breiken van 13:00 tot 18:00)
Rekeningnummer: NL57 INGB 0009 4742 45 ten name van AFA Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten