We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 1 november 2018

November in De Bijloke


November in de Bijloke
Met meer dan 7500 concertbezoekers was oktober een drukke maand in het Muziekcentrum. En in november halen we pas écht de grote kanonnen boven: het Requiem van Mozart! Het Tripelconcerto van Beethoven! 'Uit De Nieuwe Wereld' van Dvořák! Oude muziek uit Italië en Bourgondië! Polyfonie van Orlandus Lassus! Gelauwerde jazzmuzikanten als Dave Douglas en Amir ElSaffar... Hier en daar is al wat uitverkocht, maar er is zeker nog keuze te over. Een overzicht:
 
I SOLISTI
Et exspecto resurrectionem mortuorum
vr 2 nov 2018 20:00
In 1964 en 1965 componeerde Olivier Messiaen Et exspecto resurrectionem mortuorum. Hij verbleef toen in de Alpen en had zich omringd met “sterke en eenvoudige” beelden zoals die van romaanse en gotische kerken, Egyptische piramides en tempels van de Maya’s. Op zijn boekenplank stonden teksten over de verrijzenis van Thomas van Aquino.
Tickets & info
Nocturama
Droomreis naar de wereld van slaapvaak
za 3 nov 2018 10:30
Welkom in het museum van de nacht, de slaapkamer van mijn knuffels.
Tickets & info
Nacht van de Vrijdenker
Met Steven Pinker, Philipp Blom en tal van andere filosofen, denkers en opiniemakers
za 10 nov 2018 19:00
Filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker brengt toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samen rond vragen die ertoe doen. Gerenommeerde filosofen, wetenschappers en opiniemakers gaan in op de belangrijkste uitdagingen en vraagstukken van onze tijd.
Tickets & info
B'Rock Orchestra & Nederlands Kamerkoor
Mozarts Requiem
zo 11 nov 2018 15:00
Een werk waarin Mozart al zijn kennis en kunde die hij in de loop der jaren had opgebouwd stopte. Het is ongemeen dramatisch, een element dat bij veel kerkmuziek ontbreekt en spreekt behalve het hoofd – de abstractie van de liturgie – ook het hart aan.
Tickets & info
Amir Elsaffar's Rivers Of Sound
Bruggen bouwen voor gevorderden
di 13 nov 2018 20:00
Dat de Iraaks-Amerikaanse trompettist Amir ElSaffar er als geen ander in slaagt om de tradities uit het Midden-Oosten samen te brengen met modern jazz, bewees hij in Gent al met zijn Two Rivers Ensemble.
Tickets & info
TrioFenix
Beethoven & Cras
do 15 nov 2018 14:00
In zijn eerste jaren in Wenen experimenteerde Beethoven met de combinatie van drie strijkinstrumenten. Het resultaat zijn werken die getuigen van diens wonderlijke rijkdom aan ideeën die de labofunctie overstijgen.
Tickets & info
The Cervantes Operas
La Ritirata: Don Quichot achterna!
vr 16 nov 2018 20:00
Josetxu Obregón, muzikaal leider van La Ritirata en net als Caldara cellist, selecteerde aria’s uit twee opera’s van Caldara.
De vocale fragmenten worden opgesmukt met instrumentale balletten die voor deze opera’s gecomponeerd werden door Nicola Matteis, net als Caldara toendertijd werkzaam aan het hof van Wenen.
Tickets & info
Antwerp Symphony Orchestra, Capuçon & Thibaudet
Uit de Nieuwe Wereld
za 17 nov 2018 20:00
De titel liegt er niet om: voor oren uit het oude Europa moest Dvořáks laatste symfonie aantonen hoe een werk uit de Nieuwe Wereld zou kunnen klinken.
Tickets & info
Dave Douglas’ Uplift
Engagement en verjonging
ma 19 nov 2018 20:30
Trompettist Dave Douglas is sinds zijn internationale entrée in de jaren negentig (met John Zorns Masada en eigen projecten) steeds waanzinnig actief gebleven.
Tickets & info
Marquis Hill Blacktet
Een eigentijdse, persoonlijke groove
do 22 nov 2018 20:00
Sinds Marquis Hill de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Competition won in 2014, is zijn ster rijzende.
Tickets & info
Symfonieorkest Vlaanderen
Beethovens Triple Concerto
za 24 nov 2018 20:00
De kracht van Beethovens Triple Concerto bestaat in het subtiele, dialogerende spel van de drie solisten, waarin geen van de drie het haantje mag spelen. Met het uitgelezen talent dat op de affiche staat moet dat lukken.
Tickets & info
El Grillo
Tous les Regretz
zo 25 nov 2018 15:00
Het semiprofessionele kamerkoor El Grillo zet de tanden in Orlandus Lassus (1532-1594), de hoofdfiguur van de vijfde generatie Franco-Vlaamse polyfonisten.
Uitverkocht 
Ratas del viejo Mundo
Rions Noir
do 29 nov 2018 20:00
Ratas del viejo Mundo is een gloednieuw, internationaal topensemble rond luitist Floris De Rycker.
Allerlaatste plaatsen
Nicolas Callot & Lucas Blondeel
Piano vierhandig
vr 30 nov 2018 20:00
Franz Schubert was niet de componist van de schrijftafel. Hij was in zijn element wanneer hij zelf achter het klavier zat om zijn eigen liederen te begeleiden of zijn nieuwste werken te laten horen.
Tickets & info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten