We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 1 april 2019

Klara en de Maand van de Filosofie

Facebook|Instagram|Twitter|YouTube
Klara. Blijf verwonderd.
 
Dossier: Maand van de Filosofie
April is de Maand van de Filosofie. Jaarlijks worden tijdens deze maand door heel België en Nederland filosofische nachten, programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. En ook Klara doet mee. U krijgt o.a. een nieuw seizoen van de podcast 'Kant, en klaar!' en we pakken uit met 'Dooddoeners'. Maar er is nog veel meer...

Lees meer
 
Nieuw op Klara en als podcast: 'Dooddoeners'
Wij, mensen, zijn raadselachtige dieren. We lopen rechtop, we bedrijven de liefde het hele jaar door en we hebben praat voor tien. Niet dat we altijd zinnige dingen zeggen, want vaak weten we niet wat gezegd en spreken we toch. Dooddoeners heet zoiets. Ogenschijnlijk zijn ze nietszeggend, maar niets is minder waar. Dooddoeners zijn soms ook doordenkers. 

Lees meer
 
 
Een creatie van Peter Vermeersch en 2 rechtstreekse uitzendingen van 'Klara Live'
In de week van 1 april mag u in Klara Live o.a. de Flagey Pianodays, een creatie van Peter Vermeersch en twee rechtstreekse uitzendingen vanuit Antwerpen verwachten.

Lees meer
 
De Liefhebber met Tinneke Beeckman
Op 6 april 2019 deelt filosofe Tinneke Beeckman haar muzikale herinneringen met ons. Tinneke Beeckman publiceerde twee boeken en heeft een tweewekelijkse column in De Standaard. Ze geeft lezingen over filosofie en werkt momenteel aan een derde boek.

Lees meer
 
 
Klara brengt een nieuw seizoen van de podcast 'Kant, en klaar!'
Ook in 2019 is april 'De Maand van de Filosofie'. Klara pakt uit met een nieuw seizoen van de denkende podcast 'Kant, en klaar!. Met Paul Verhaeghe, George Monbiot, Thomas Hertog en Trudy Dehue. Ook de vorige seizoenen kan u uiteraard nog altijd downloaden. De eerste afleverring met Paul Verhaeghe is vanaf dinsdag 2 april beschikbaar.

Lees meer
 
Video
Dagelijkse kunst: Bent Van Looy
'Ik vind 't belangrijk, als ik ergens kom, dat er overal verhalen zijn, en herinneringen aan plaatsen waar je geweest bent of aan klanken die je gehoord hebt.' Muzikant en schilder Bent Van Looy toont zijn Dagelijkse kunst.

Lees meer
 
 
De keuze van Klara
 
Sebastian Bohren - Mendelssohn - Britten - Violin concertos
 
 
Offenbach - Colorature - Jodie Devos
 
 
De Bourgondiërs - download gratis de hele reeks als podcast
In 'De Bourgondiërs' neemt Bart Van Loo u mee op sleeptouw door de middeleeuwen en deze reeks zal ook downloadbaar zijn als podcast. Alle afleveringen zijn ondertussen beschikbaar via alle grote platformen. Abonneer u op onze podcast en mis niets van een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars .

Lees meer
 
Een kennismaking met Elim Chan
Vanaf volgend seizoen is Elim Chan de nieuwe chef-dirigente van het Antwerp Symphony Orchestra. Dit weekend geeft ze al een voorproefje tijdens concerten in Gent en Antwerpen. Wij confronteerden haar met vijf stellingen over dirigeren. En Véronique Rubens recenseert het concert van het ASO.

Lees meer
 
 
Gezocht: de klassieke wielerfan!
7 april is het weer zover: de Ronde Van Vlaanderen! De kuitenbijters, kasseien, ‘t zweet en de pure emoties… bent u ook al helemaal klaar voor Vlaanderens Mooiste? Lees dan even verder, want misschien zijn wij wel op zoek naar u!

Lees meer
 
Music Matters met een Deens sausje
Sopraan Ilse Eerens zong de Mattheüspassie en hield een dagboek bij. Pianist Jan Lust nam een cd op met Bachtranscripties. We gingen een kijkje nemen op de Internationale Carl Nielsenwedstrijd in Odense (Denemarken) en op de uitreiking van de Ceciliaprijzen in Flagey. En we vieren de 90ste verjaardag van componist Frits Celis. Tijd voor taart!

Lees meer
 
 
Win duotickets voor 'Wij, Bourgondiërs' in Mechelen
Op zaterdag 6 april 2019 kan u in Mechelen de Bourgondische periode herbeleven met Bart Van Loo. Want dan organiseert Hof van Busleyden 'Wij, Bourgondiërs'. En met een beetje geluk kan u hier duotickets winnen voor deze 'Bourgondische dag'.

Lees meer
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten