We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 30 oktober 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 30.10.2019

Leugens op Facebook, de winnende formule voor politici? - Macron als ‘vuile EU-rat’ - 15 tips voor het vinden van de job EN de liefde van je leven
⏰Deze nieuwsbrief telt 1.182 woorden - leestijd: 4 minuten

1. Europese centrumpartijen worden weggevaagd

In de Franstalige krant Le Soir waarschuwt Béatrice Delvaux voor een steeds verontrustender Europees politiek panorama. 
Volgens de journaliste wordt de onafgebroken doorbraak van extremistische partijen gecombineerd met een verlamming of zelfs een instorting van bestaande democratische machten. Zo zit het Verenigd Koninkrijk vast in een eindeloze brexit, terwijl de Europa er niet in slaagt binnen de vooropgestelde tijd een nieuwe Europese Commissie te vormen. In Duitsland dreigt de grote coalitie van Merkel uit elkaar te vallen. België doet het al bijna een jaar met een regering van lopende zaken. 
Welk project om deze fatale electorale impulsen tegen te gaan? Velen kijken naar wat Macron in Frankrijk realiseerde. Maar anderen zijn maar wat blij dat de Franse presidentsverkiezingen nog ver weg zijn. Bang dat ook de Franse dam kan breken.
Tesla Model 3

2. “In Antwerpen zijn wijken volledig ontvolkt van onze eigen mensen”

  • De Donder heeft het over zijn eigen partij met niet mis te verstane woorden. “Ik kom vaak in Antwerpen, en kom daar ook in regio’s die zwaar getroffen zijn door migratie, door een foute inburgering, dat is allemaal een beetje fout gelopen. En ik vind dat wij daar als CD&V altijd een beetje zijn rond gefietst.”
  • Hij stelt dat het is misgelopen door het probleem te ontkennen: “De grote fout die we gemaakt hebben, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1994, de zogenaamde eerste ‘zwarte zondag’: men heeft het ontkend. Men zei ‘het is niet aan de orde, het multiculturele heeft voorrang. En we moeten iedereen omarmen’. Wel, men heeft op het terrein gezien dat dat niet werkt. Beleidsmensen hebben het ontkend. Het grootste probleem is dus niet dat het er is, maar dat het wordt ontkend. De beleidsmensen hebben altijd ontkend dat er een probleem is.”
  • Hij hanteert daarbij een jargon dat toch wel controversieel is: hij heeft het over “onze eigen mensen“: “Er zijn wijken in Antwerpen die volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen. Die ingenomen zijn door andere groepen. Dat is in Brussel ook zo, dat is een stedelijk probleem.”
Karel Van Eetvelt

3. Leugens op Facebook, de winnende formule voor politici?

Ten eerste wil Zuckerberg de kip met de gouden eieren niet slachten, want daarvoor is er te veel geld mee gemoeid. Ten tweede heeft hij zich in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd waarbij hij of alle politieke advertenties op zijn platform verbiedt, of niets verbiedt.
Nu ondertussen ook Breitbart is toegetreden tot het team van fact-checkers voor het deze week gelanceerde Facebook News, lijkt het erop dat Zuckerberg minder aanstoot neemt aan wat vingerwijzen van links, dan hij problemen vreest met de regering Trump. 
Facebookadvertenties speelden een grote rol bij de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Waarom een winnende formule wijzigen?
4. Macron als ‘vuile EU-rat’
"Vandaag zijn we terug bij af. In plaats van de Britten duidelijk te maken dat ze de keuze hebben tussen een harde brexit en het uittredeakkoord van Johnson, staan we opnieuw uitstel toe. Ditmaal om nationale verkiezingen te organiseren.
[...] Geen enkele verkiezingsuitslag kan de positie van de EU verbeteren. Mocht Labour tegen de verwachtingen in winnen, dan volgt een tweede referendum. Als de uitslag daarvan weer Leave is, zijn we geen stap verder. Als Remain deze keer wint, zal het niet met een grote marge zijn. 
Een Verenigd Koninkrijk dat op zo’n basis in de EU blijft, zou desastreus zijn, gelet op de volledig verziekte en toxische publieke sfeer daar. 
Een blik op de grootste krant van het land zegt genoeg: vorig jaar slaagde die erin om Emmanuel Macron op de voorpagina als een maffioso af te beelden, met als onderschrift ‘vuile EU-rat’."
In De Standaard zegt Merijn Chamon, Assistant Professor EU Law aan de universiteit van Maastricht, dat uitstel van de brexit de positie van de EU enkel verzwakt.

5. Topman H&M: Klimaatactivisten dreigen een sociale ramp te veroorzaken

De groeiende beweging die de burger aanzet zich beschaamd te voelen over zijn consumptiegedrag, vormt een zware sociale bedreiging. Dat zegt Karl-Johan Persson, chief executive van het Zweedse modeconcern Hennes & Mauritz (H&M). Persson zegt zich zorgen te maken dat de beweging bepaalde gedragspatronen wil verbieden.
In eerste instantie werd de luchtvaart geconfronteerd met consumenten die zich beschaamd begonnen te voelen nog langer het vliegtuig te nemen en daarmee het leefmilieu te beschadigen. Deze vliegschaamte heeft zich echter al snel ook naar andere industriële sectoren uitgebreid.
6. Telex
Airbus: ✈️De Europese vliegtuigbouwer Airbus mag 300 vliegtuigen van het type A320-Neo leveren aan de Indiase lowcostmaatschappij IndiGo. Het gaat om een van de grootste orders ooit door één enkel bedrijf en het grootste deze eeuw. Met de bestelling is een bedrag van 33 miljard gemoeid.
Adblockers: 📻De Franse software-ingenieur Alexandre Storelli is erin geslaagd een adblocker voor live radio en podcasts te ontwikkelen. Als AdBlock Radio een audioreclame detecteert, schakelt hij tijdelijk over op het signaal van een ander radiostation. Storelli's toepassing lijkt op die van muziekherkenningsapp Shazam. 
Junkfood: 🇨🇳350 miljoen Chinezen lijden aan overgewicht of obesitas. Één op elke vijf daarvan zijn kinderen. Halverwege de jaren negentig, vooraleer een ongeëvenaarde economische groei junkfood in het land op grote schaal beschikbaar maakte,  was slechts één kind op de twintig te zwaar.
Inflatie: 🇧🇪De inflatie in België is in oktober gedaald tot 0,48 procent. Het is de zevende daling op rij. De inflatie staat nu op het laagste peil sinds juli 2015. Het voorbije jaar gingen vooral de energieprijzen omlaag.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in
Simon Mignolet Club Brugge

7. Volkswagen eist Chinese markt voor elektrische wagens op

Volkswagen zet in China volop in op elektrische wagens en hoopt van zijn schaalgrootte te profiteren om uiteindelijk een elektrische wagen op de markt te kunnen brengen die niet meer dan 20.000 euro kost. 
Het bedrijf wil tegen 2022 niet minder dan 8 verschillende fabrieken wereldwijd omvormen tot productiesites voor MEB’s  (Modularer E-Antriebs-Baukasten). Die elektrische platformen zouden dan in licentie worden gegeven aan derde partijen. Ook de eigen merken Audi, Skoda, Seat en Porsche zullen van de platformen gebruik maken.
8. Grafiek du Jour
Hoe comfortabel zouden Europeanen zich voelen mocht het hoogste ambt (premier, minister-president, president,...) in hun land worden uitgeoefend door...?

9. Whisky levert beleggers sterkste jaarwinsten op

De waarde van zeldzame whisky is op een jaar tijd met 23 procent gestegen. Geen enkele andere niche uit de wereld van de luxebeleggingen heeft een sterkere groei laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Knight Frank, gebaseerd op verkoopcijfers van juni dit jaar.
De belangstelling voor whisky als verzamelobject is aanzienlijk toegenomen, vooral onder de ultrarijken in China en andere delen van Azië. Samen met whisky hebben ook de prijzen van kunst en munten een dubbelcijferige groei gekend.

10. 15 tips voor het vinden van de job EN de liefde van je leven

De zoektocht naar de perfecte partner is in vele opzichten vergelijkbaar met die naar de job van je leven. Dat zegt Nicole Williams, Connection Director bij LinkedIn en schrijfster van het boek ‘Girl on Top: Your Guide to Turning Dating Rules into Career Success’. Op basis van haar boek de volgende vijftien tips...
Express.be [NL]
Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten