We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 1 december 2019

Antwerpen - 4 december 2019 - Anarchistische lezing: Sociale Ecologie

DEC4

Anarchistische lezing: Sociale Ecologie

Openbaar
 · Georganiseerd door Anarchistisch Collectief Antwerpen

Details
Waarom sociale- en klimaatproblemen enkel samen op te lossen zijn.

Als politieke en filosofische stroming ontstond de sociale ecologie aan het eind van de jaren zestig met als belangrijkste vertegenwoordigers Murray Bookchin en Daniel Chodorkoff. De stroming werd lange tijd ook eco-anarchisme genoemd. De kernidee van de sociale ecologie is dat sociale en ecologische problemen nauw samenhangen en dus gezamenlijk aangepakt moeten worden. De politieke dimensie van de sociale ecologie gaat vooral over het veranderen van het karakter van stadswijken en een streven naar gemeentelijk zelfbeheer en participatie. Vandaag hebben de ideeën van de sociale ecologie een grote impact op de politieke opvattingen van de Koerdische strijders in Syrië en Turkije, maar ook op sociale en ecologische bewegingen in Europa en zowel Noord- als Latijns-Amerika.

Rafa Grinfeld bestudeert sinds de jaren negentig de sociale ecologie en legt ons inleidend uit wat het inhoudt. Na de lezing is er uiteraard ruimte voor vragen en opmerkingen, gevolgd door een gezellige nabespreking met een drankje.

Inkom gratis
Locatie: Lange Vlierstraat 9, 2000 Antwerpen
Minder weergeven
Over Anarchistisch Collectief Antwerpen

Anarchistisch Collectief Antwerpen

Community
Het ACA is een platform voor anarchisten in en rondom Antwerpen.

Voor al jullie liefdesbrieven zijn we op dit adres te bereiken: acollectiefantwerpen@autistici.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten