We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 15 september 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Dertig jaar participatieve democratie in #Schaarbeek: een bilan | Sara Colangelo’s ‘Worth’: De post 9/11 waarde van een mensenleven

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Dertig jaar participatieve democratie in Schaarbeek: een bilan

Sinds 1989 bouwt de burgerbeweging Démocratie Schaerbeekoise (DS) aan het herstel van de democratie in hun gemeente, na de desastreuze jaren van hun beruchte burgemeester Roger Nols. Met vallen en opstaan gaat deze beweging onvermoeibaar door. Luc Uytdenbroeck maakt een bilan op van dertig jaar experimenteren met participatieve democratie.

Lees verder

Sara Colangelo’s ‘Worth’: De post 9/11 waarde van een mensenleven

In het empathische 9/11-drama ‘Worth’ focust ‘The Kindergarten Teacher’ regisseur Sara Colangelo op het juridische gevecht van slachtoffers die in de nasleep van de aanslagen van 2001 weigeren om de waarde van mensenlevens te laten uitdrukken in een bureaucratisch en discriminerend rekensommetje. Het werd een ingetogen aanklacht, een sober karakter gedreven en op waarheid gebaseerd drama, dat vooral uitblinkt in het belichten van individuele verhalen die niet verdrongen worden door de ‘heroïsche’ inspanning van het advocatenteam.

Lees verder

Gutmenschen aller landen: scheuren maar!

  Geuzennaam Juist, een Gutmensch is een ‘deugmensch, een linksgekkie, een vluchtelingenknuffelaar, een deugpuntenspaarder, een linkse landverrader’. Dat - en...

Lees verder

De Klimaatcoalitie komt terug met een grote klimaatmars op 10 oktober

De klimaatcrisis is een feit en ook in België nemen de extreme weersomstandigheden toe. Elke tiende graad opwarming is van belang en we moeten alles in het werk stellen om de schade te beperken. Na anderhalf jaar komt de klimaatbeweging uit haar kot met een grote klimaatmars in Brussel. Meer dan 80 organisaties uit het hele land doen mee, waaronder Greenpeace, 11.11.11, Oxfam, vakbonden, jeugd- en burgerbewegingen, …

Lees verder

Sihanoukville: Chinese vastgoedbubbel aan de Cambodjaanse kust

De Chinese expansiedrift is niet altijd een succesverhaal. Neem de havenstad Sihanoukville, in het zuiden van Cambodja. Die ligt op de fameuze Nieuwe Zijderoute en werd op korte tijd volgebouwd met appartementsgebouwen en casino’s. Maar de vastgoedbubbel is uit elkaar gespat en de Chinezen zijn vertrokken. Ze lieten ontelbare werven achter en veel menselijke ravage.

Lees verder

Productie ten koste van mens en natuur …

Hoe bedrijven producten maken en verkopen, heeft vaak een negatieve impact op mens en milieu. Hoe gaan we de strijd aan?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Comac gaat met 200 studenten naar de klimaattop in Glasgow

Comac, de studentenvereniging van de PVDA, trekt in november met meer dan 200 studenten naar Glasgow voor de klimaattop van de Verenigde Naties (COP26). De vereniging lanceert daarom haar nieuwe campagne Save the climate, go to Glasgow!. “We zullen er staan met een duidelijke boodschap: hoog tijd om de grote vervuilende multinationals aan te pakken!”

Lees verder

20 km van Brussel: Meer dan 10.000 euro opgehaald door #WeMoveTogether-team van Handicap International

De 20 km van Brussel vond deze zondag plaats na een jaar van onderbreking door de gezondheidscrisis. Er waren bijna 20.000 mensen ingeschreven. En onder hen namen 105 deelnemers deel aan de race ten voordele van Handicap International. Dankzij sponsoring is er al meer dan 10.000 euro opgehaald.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten