We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 21 september 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Wanneer zal ik mezelf voor de klas zien? #Diversiteit en #representatie in het leerkrachtenkorps |

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wanneer zal ik mezelf voor de klas zien? Diversiteit en representatie in het leerkrachtenkorps

In het derde middelbaar zag ik voor het eerst, en ook meteen laatst, een leraar van kleur voor de klas staan. Wel, om precies te zijn was het zelfs niet eens een leerkracht, maar een stagiaire. Het was bijna een extatische ervaring voor me, een unicorn voor de klas.

Lees verder

Mediaberichtgeving over 'tragische fout' Kaboel is kritiekloze propaganda

De grote media betreuren de 'tragische fout' van de VS met hun drone-aanval op 10 onschuldige Afghanen, vergelding voor 13 gedode VS-soldaten bij een eerdere zelfmoordaanslag aan de luchthaven van Kaboel. Zonder enige context of zelfonderzoek worden de verklaringen van VS-generaals kritiekloos overgenomen. Dit is geen berichtgeving, dit is propaganda.

Lees verder

100 jaar geleden werd Paulo Freire geboren, bevrijdingspedagoog en dekolonisator

Honderd jaar geleden, op 19 september 1921, werd pedagoog en filosoof Paulo Freire (1921-1997) geboren in Recife, Brazilië. Zijn boek Pedagogie van de Onderdrukten (1970 – Nederlandse vertaling 1972) is het derde meest geciteerde boek in de sociale wetenschappen. Frederik Janssens blikt terug op een van de meest belangrijke progressieve denkers van de 20ste eeuw.

Lees verder

Actiegroepen delen namaak-lijnkaarten uit in Gent: ‘Niet meer geldig op 5.000 afgeschafte haltes’

Onder de slogan ‘Stop De Haltesloop’ verdeelden bewonersgroepen ‘Zonder Bushalte Straat’, ‘Busje Blijft Zo’ samen met Greenpeace Gent zaterdagmiddag op de Korenmarkt in Gent ‘namaak-lijnkaarten’. Ze wijzen daarmee op de gevolgen van het decreet ‘basisbereikbaarheid’. Ze vragen zich af: is op het einde van deze ‘Week Van De Mobiliteit’ ook het einde van onze mobiliteit in zicht?

Lees verder

Activisten gooien plastic in Antwerpse dokken

Tijdens de River Cleanup in Antwerpen werd niet alleen plastic opgeruimd. De campagne Ineos Will Fall vroeg met een opvallende actie aandacht voor de aanstaande bouw van de ethaankraker van het bedrijf INEOS in de Antwerpse haven. Volgens de actievoerders is plastic ruimen belangrijk, maar is het nog belangrijker dat er geen vergunning komt voor de ethaankraker die voor extra wegwerp plastic zou zorgen. ‘We moeten eerst de kraan dicht draaien, voor we beginnen dweilen’, klonk het.

Lees verder

Oxfam: ‘Tekort van $75 miljard aan klimaatfinanciering voor lage-inkomenslanden’

Doordat rijke industrielanden hun beloftes niet nakomen, dreigen lage-inkomenslanden naar schatting 75 miljard dollar mis te lopen aan eerder toegezegde klimaatfinanciering. Dat meldt Oxfam in een analyse, gepubliceerd op de eerste dag van de Klimaatweek van de Verenigde Naties.

Lees verder

Mexico: mislukte onderzoeken naar femicide schenden vrouwenrechten

Onderzoeken door het Mexicaanse Openbaar Ministerie naar de moord op verdwenen vrouwen vertonen ernstige gebreken. Dit is het gevolg van de passiviteit en nalatigheid van de autoriteiten, waardoor bewijs verloren ging en niet alle onderzoekslijnen werden onderzocht. Ook werd er onvoldoende rekening gehouden met het genderperspectief van vrouwen. Deze tekortkomingen belemmeren de rechtsgang en vergroten de kans dat zaken ongestraft blijven.

Lees verder

Rusland: om de mensenrechten te beschermen, moeten nieuw verkozen parlementsleden repressieve wetten intrekken

Nieuw gekozen leden van de Doema, het Russische parlement, moeten hun plicht vervullen en de steeds slechter wordende mensenrechtensituatie in hun land aanpakken. Ze moeten met name repressieve wetgeving aanpassen en de parlementaire controle op de uitvoerende macht hervatten. Dat zegt Amnesty International in respons op de parlementsverkiezingen die van 17 tot 19 september in Rusland plaatsvonden.

Lees verder

Verdubbeling van alcoholtaks kan jaarlijks 5.000 doden in Europa voorkomen

De Europese taks op alcohol verdubbelen, kan ertoe leiden dat vijfduizend minder mensen kanker krijgen door het nuttigen van alcohol. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland kunnen op deze manier de meeste mensenlevens redden, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport.

Lees verder

Aanval tegen Jordan Ayesigye illustreert droevig lot holebi-vluchtelingen in Kenia

De leefomstandigheden in het omstreden vluchtelingenkamp in het Keniaanse Kakuma, gerund door UNHCR, zijn zo schrijnend en onthutsend dat het Europese Parlement er op 16 september 2021 een debat aan wijdde. Voor specifieke kwetsbare groepen zoals LGBTIQ+-ers (onder meer holebi-personen en transgender personen) en niet-begeleide minderjarigen is leven in het kamp zo mogelijk nog moeilijker dan voor doorsnee vluchtelingen. De jonge Oegandees Jordan Ayesigye werd in het voorjaar het slachtoffer van een gruwelijke aanval met een Molotov-cocktail. Hij ligt nu in een ziekenhuis in Nairobi en doet zijn verhaal over het leven in Kakuma.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Machtsmisbruik uitschakelen bij kunstorganisaties: Niets uit de weg gaan, maar de route samen lopen

  Wanneer mensen zo hard aan de alarmbel trekken, moet je diep in eigen hart durven kijken. Niet één keer, maar meerdere keren. Dat dacht ik op die bewuste donderdag in september 2018, toen verschillende...

Lees verder

78% van huishoudhulpen stelt doktersbezoek uit om financiële redenen

De lonen in de dienstencheque-sector zijn zo laag dat er voortdurend moet bespaard worden op uitgaven. Doktersbezoeken en aankopen van noodzakelijke geneesmiddelen worden vaak uitgesteld, zo blijkt uit een onderzoek van het ACV.

Lees verder

Duizenden vrijwilligers halen afval uit rivieren op World Cleanup Day

Afgelopen weekend hebben 5247 vrijwilligers van River Cleanup afval geruimd in rivieren in ons land. De actie, die intussen wereldwijd is uitgegroeid tot een internationale organisatie, bracht wereldwijd 100.000 helpende handen bij elkaar.

Lees verder

Uitzendkrachten openlijk onder druk gezet

Enkele dagen voor de manifestatie van het ABVV tegen de Wet van 1996 is een nieuwe aanval op de syndicale vrijheden van werknemers -ditmaal uitzendkrachten- gepleegd. De schuldigen? Chemiebedrijf Prince Belgium in Brugge en het uitzendbureau Accent Jobs for People.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten