We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 2 oktober 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Hoeveel #jobs moeten onze kinderen en kleinkinderen combineren om huur of lening te betalen?

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wooncrisis: “Hoeveel jobs moeten onze kinderen en kleinkinderen combineren om huur of lening te betalen?”

In onze Europese grote steden maar ook elders in de wereld wordt betaalbaar en waardig wonen voor veel mensen haast onmogelijk. De huur- en koopprijzen swingen de pan uit terwijl de doorsnee lonen hetzelfde blijven. In Amsterdam kwamen in september meer dan 30.000 mensen op straat voor recht op waardig wonen en in Berlijn boekten de woonactivisten afgelopen week een succes met een referendum over de onteigening van grote vastgoedbedrijven. Ook in Brussel zitten de collectieven niet stil en willen de burgers bewust maken over het wanbeleid en de perverse mechanismen van de privé-woonmarkt. We spraken met Sarah De Laet naar aanleiding van de Housing Action Day, een Europese coalitie van organisaties die de wooncrisis willen aankaarten.

Lees verder

Belgisch biobrandstoffenbeleid schaadt mensenrechten van bijna 40.000 Peruanen

Nieuw Oxfam rapport onderzoekt een suikerrietplantage uit Noord-Peru die gesteund werd door Belgische en Nederlandse investeringen en die sinds 2013 de bio-ethanolmarkt van de EU voedt. Het laat zien hoe het EU-beleid land- en waterroof, luchtvervuiling, kwetsbaarheid voor klimaatverandering, voedselonzekerheid en sociale onrust in de Chira-vallei aanwakkert.

Lees verder

De perverse effecten van gebrek aan loonsverhogingen en toenemende ongelijkheid door extralegale voordelen

Sinds de crisis in 2008 zijn de loonmarges zeer klein geworden en werd de loonnorm strikter toegepast, waardoor de sociale partners meer hebben ingezet op extralegale voordelen bij onderhandelingen. De uitkomst van deze onderhandelingen is echter onderhevig aan bepaalde machtsdynamieken die zich afspelen in verschillende sectorale (en nationale) contexten. En draagt bij aan meer ongelijkheid op de arbeidsmarkt. De vraag is hoe we deze ongelijkheid zullen aanpakken?

Lees verder

Vuurwerk in energieland

Alarmerende berichten over energie zijn dagelijkse kost: stijgende prijsnoteringen voor aardgas en elektriciteit; gevreesde hogere rekeningen voor kleingebruikers; veel kleine gas- en elektriciteitsleveranciers zitten in het nauw; Vlaamse huishoudens investeren niet meer in zonnepanelen; de Europese Green Deal, vertaald in ‘Fit for 55’, wil een klimaatbeleid op maat van de grote bedrijven met de rekeningen betaald door gewone energiegebruikers, …Het blijft echter onduidelijk wie dit onheil veroorzaakt.

Lees verder

De fluistering van de sterren, literair kleinood van Nagieb Mahfoez

Zeven jaar na zijn laatste vertaalde boek verschijnt onbekend werk van Egyptisch schrijver Nagieb Mahfoez. In 1988 kreeg hij als eerste Arabische schrijver de Nobelprijs Literatuur. 'De fluistering van de sterren' is een verzameling kortverhalen die recent in zijn archief werden teruggevonden. Een aangename kennismaking voor wie hem nog niet kent, een aanzet om zijn boeken te herlezen voor wie hem al apprecieerde.

Lees verder

Beschamende VN-toespraak president Brazilië Bolsonaro krijgt nauwelijks media-aandacht

Het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had voor president Bolsonaro een afgewogen toespraak voorbereid om het internationale imago van het land enigszins te verbeteren. Dat was buiten zijn temperament gerekend. Hij las een eigen tekst voor vol leugens en verdraaiingen en liet de andere VN-lidstaten, zelfs zijn rechtse medestanders, verbijsterd achter.

Lees verder

Mexicaanse gemeenschappen staan in voor hun eigen wouden: blauwdruk voor een duurzaam bosbeheer

Lokale gemeenschappen mobiliseren in de houtwinning en het duurzaam bosbeheer is een marktgerichte manier om ontbossing een halt toe te roepen en de biodiversiteit in stand te houden. Dat schrijft professor Milieukunde en expert in bosbeheer David Bray.

Lees verder

Duurzame palmolie: WWF rangschikt beste en slechtste leerlingen van de klas

Globaal gezien boeken bedrijven zeer moeizaam vooruitgang om ontbossing, bosbranden en mensenrechtenschendingen uit de palmolie-industrie te bannen, blijkt uit een nieuwe doorlichting van het Wereldnatuurfonds. Maar in de rangschikking van 227 grote bedrijven vallen ook de goede leerlingen op die aantonen dat duurzame palmolie mogelijk is.

Lees verder

Met liefdadigheid kom je niet ver    

De Belgische regering wil met een strategie van liefdadigheid de wereldwijde toegang tot vaccins verbeteren. Maar volgens 23 Belgische organisaties zal dat niet volstaan.

Lees verder

Dreigt dakloosheid door nog meer schaarste op de sociale woningmarkt ?

Brede coalitie van organisaties roept lokale en Vlaamse overheid op om scherpe keuzes te maken. De organisaties zijn bezorgd over de begeleiding, opvang en huisvesting van kwetsbare huishoudens met problemen om een passende en betaalbare woning te vinden. De Vlaamse regering keurde afgelopen zomer het nieuwe toewijzingsmodel voor sociale huur een eerste keer principieel goed. De betrokken organisaties trekken aan de alarmbel en vragen voldoende capaciteit voor de meest kwetsbare huishoudens.

Lees verder

Film Fest Gent 2021: Opnieuw filmemoties delen in het donker

“Momenten beleven waar we samen emoties beleven, waar we samen lachen, wenen, ontroerd worden, is belangrijker dan ooit.” Met die quote uit een van de vertoonde films, ‘Why We Fight?’, onderstreept programmadirecteur Wim De Witte zowel het belang als de inzet van Film Fest Gent. Een filmfestival dat van 12 tot 23 oktober terug naar ‘normale’ pre-corona tijden wil zonder begrippen als solidariteit en kritisch bewustzijn los te laten. Een filosofie die perfect te combineren blijkt met plezier en kwaliteit, want het filmprogramma oogt als een van de sterkste van de laatste jaren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De Klimaatcoalitie is terug met een grote klimaatmars op zondag 10 oktober

De klimaatcrisis is een feit en ook in België nemen de extreme weersomstandigheden toe. Elke tiende graad opwarming is van belang en we moeten alles in het werk stellen om de schade te beperken. Na...

Lees verder

Tegengas reageert op CRM-veiling: "Wij zijn het investeringsrisico voor de bouw van fossiele gascentrales"

Gisteren, donderdag 30 september verstreek de termijn voor energiebedrijven om mee te dingen naar subsidies voor de bouw van nieuwe fossiele gascentrales (CRM). Luminus doekte opvallend genoeg de plannen op voor de uitbreiding van de...

Lees verder

Het sluipend fascisme

Fascisme is een geladen woord.  Het wordt direct met gaskamers geassocieerd. Maar fascisme is een lange, geleidelijke weg, een sluipende kracht die gaandeweg groepen mensen aan de kant zet, hun stem afpakt en hen dwingt...

Lees verder

Stop de brutale onderdrukking van de Afghaanse vrouwen!

De strijd voor de emancipatie van de onderdrukten waar ook ter wereld, vormt een permanent en prioritair aandachtspunt in de actie van het Masereelfonds. De eerbiediging van de menselijke waardigheid van minderheden en van geminoriseerde...

Lees verder

Besparingen in het onderwijs

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten