We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 4 mei 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #ANTWERPEN #KoninklijkConcervatoriumAntwerpen #News #Journal #Update - #Newsletter Koninklijk Conservatorium Antwerpen

 

Newsletter mei | Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Lees deze mail in je browser


Mei in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen


Maak kennis met de podiumkunstenaars van morgen.
Inschrijven is voor heel wat voorstellingen en concerten niet meer nodig en bovendien blijft ons aanbod voor het grootste deel volledig gratis.

Newsletter of infomail?
Wat fijn dat we je, recent of al langer geleden, mochten toevoegen aan ons mailingbestand. Via deze newsletter houden we je op hoogte van de concerten en voorstellingen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Wil je liever informatie krijgen over de opleidingen aan het Conservatorium? Dan is de Infomail misschien meer je ding. In de footer van deze mailing kun je je voorkeuren aanpassen.

 



Fluxfestival

Voor je door de lijst heen scrolt, vragen we nog even je bijzondere aandacht voor het Fluxfestival.

Voor het vak Creatief Project worden de masterstudenten Muziek uitgedaagd om de volledige organisatie van hun eigen concert, voorstelling ... in handen te nemen, zowel artistiek als praktisch. Het resultaat is een ongelofelijke variëteit aan prachtige ideeën die werden gebundeld onder de noemer van Fluxfestival.

Het Fluxfestival telt meer dan veertig activiteiten voor jong en oud. Er zitten wandelingen, theatervoorstellingen, concerten, zelfs etentjes bij. Laat je verrassen door het aanbod op onze website.
 
30 april tot en met 14 meiExpoplein DE SINGEL
Doorlopend openExpositie



Waardeloos Goed




Art Educator in residence van DE SINGEL en student Educatieve Master Drama Juicy Ijsselmuiden verenigt tekst, beeld en ruimtelijke vormen in WAARDELOOS GOED, een expositie over zaken die geen waarde hebben en hoe je er toch waarde aan kan geven door ze anders te bekijken. De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van DE SINGEL.



Lees het volledige artikel
5 mei 2022Witte Zaal, Conservatorium
20.00uMuziek Klassiek


Prelude to Paradise



Percussie-ensemble o.l.v. Koen Wilmaers

Wat is er indrukwekkender dan het overweldigend klankenspel van het percussie-ensemble? Kom zeker luisteren  en laat je meevoeren tijdens Prelude of Paradise.



Lees meer
7 mei 2022Gele Zaal, Conservatorium
19.00uDans


Twee honderd twee en tachtig


5 studenten van de Educatieve Bachelor en Graduaat Dans werkten samen met 5 verschillende DKO- en privédansscholen voor het examen choreografie. Twee honderd twee en tachtig is een samenvloeiing van deze vijf verschillende creaties.

Let op! Reservatie voor deze voorstelling is verplicht.



Info en tickets
Van 11 tot 13 mei 2022Gele Zaal, Conservatorium
19u, 20u, 21uMuziek Jazz


Muzikale projecten Jazz



Drie avonden lang verrassen de studenten Jazz ons met hun eigen projecten. De uitvoering en organisatie ligt volledig in hun handen, zolang muziek maar de kern is. Van solo tot orkest, met dans of poëzie, alles mag. Er staan elke avond drie projecten geprogrammeerd.



Lees meer
5 mei 2022Rataplan, Antwerpen
20.00uMuziek Jazz


Breathing o.l.v. Teun Verbruggen



Wie onze jazz-afdeling een beetje volgt, kent ongetwijfeld de Breathing concerten. Deze keer vroegen we Teun Verbruggen om onze studenten te begeleiden. Het resultaat van hun gezamenlijke creatieve zoektocht hoort en ziet u op het podium van Rataplan

Let op, reservatie is nodig voor dit concert.



Info en tickets via Rataplanvzw.be
10 mei 2022Gele Zaal, Conservatorium
20.00uMuziek Jazz


Singers Night



Ontdek het filmisch universum van de student Jazz zang. Onder leiding van docent Barbara Wiernik betoveren ze solo, in duo of in groep en dat alles in het thema 'A night at the Movies'.

Let op, we raden je aan je plaats vooraf te reserveren.



Info & tickets
18 mei 2022Witte Zaal, Gele Zaal, Conservatorium
19.30uMuziek Klassiek


Examen compositie met Ensemble XXI



De bachelor-, master- en postgraduaatsstudenten Compositie brengen hun laatste concerten van het academiejaar. Hun werk wordt uitgevoerd door Ensemble XXI onder leiding van Frank Agsteribbe.



Lees meer
13 mei 2022Witte Zaal, Conservatorium
14.00uOnderzoek in de Kunsten



Concert en doctoraatsverdediging Marco Fusi


Als artistiek sluitstuk van zijn doctoraatsonderzoek aan het Conservatorium, brengt violist Marco Fusi drie werken van de Italiaanse componist Giacinto Scelsi: ‘Xnoybis’, ‘Divertimento n.4’ en ‘Cadenza’. Fusi’s onderzoek legt het belang bloot van de creatieve bijdrage van de performer in het uitvoeren van Scelsi’s oeuvre.



Info en reservatie
20 mei 2022Gele Zaal, Conservatorium
20.00uDans, Onderzoek in de Kunsten




Boekvoorstelling DANCEchARTS



Natalie Gordon, artistiek coördinator van de opleiding Bachelor Dans, schreef een handboek als output van haar onderzoek naar de rol van vocabularium in hedendaagse dans. ‘DANCEchARTS’ is een praktische gids voor dansdocenten, geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Het biedt een hedendaags kader voor het dansonderwijs met bruikbare ideeën voor uiteenlopende disciplines en stijlen.



Lees meer
25 mei 2022Witte Zaal, Conservatorium
19.00uMuziek Klassiek




Concert Jong Conservatorium



Jong Conservatorium is een intensief programma waar jonge geselecteerde toptalenten zichzelf op hoog niveau kunnen ontwikkelen en optimaal kunnen voorbereiden op hun verdere studietraject aan het Conservatorium. De jonge talenten van Jong Conservatorium genieten wekelijks van verrijkende lessen kamermuziek en voortgezette muziektheorie. Vandaag brengen zij een kamermuziekprogramma met werk van o.a. Schumann, Mozart en Mendelssohn.



Lees meer
Facebook ConservatoriumFacebook Conservatorium
Instagram ConservatoriumInstagram Conservatorium
Website ConservatoriumWebsite Conservatorium
Copyright © 2022 Koninklijk Conservatorium Antwerpen - AP Hogeschool, Alle rechten voorbehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten