We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 30 juni 2023

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS dewereldmorgen Magazine Progressieve Media News Journal Update

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Het wetsontwerp van Q, nee dank u"

Precies drie weken geleden stonden ze al hier aan de Financietoren in Brussel. Duizenden syndicalisten betoogden tegen het wetsontwerp van minister van Justitie Van Quickenborne die het betogingsrecht kan inperken. En nu staan ze er weer om duidelijk te maken dat de 'cosmetische aanpassingen' die de regering sindsdien aan het ontwerp heeft toegevoegd niet voldoende zijn en het wetsontwerp nog steeds "volledig fout zit". We spraken met ACV-voorzitter Marc Leemans en ABVV-voorzitter Miranda Ulens die uitleggen waarom. 

Lees verder

Malaise in het onderwijs: “We worden aan ons lot overgelaten”

Het is nu al jaren dat het onderwijsveld op zijn tandvlees zit. De belangrijkste kwalen zij gekend: lerarentekort en dalende onderwijskwaliteit. Minister Weyts is niet in staat of bereid om dit grondig aan te pakken. We gingen ons oor te luister leggen op de werkvloer.

Lees verder

Recept voor toekomstige rellen à la Parisienne

Wat is het recept van de rellen in Parijs?

Lees verder

Oekraïne: Over de dollar- en sanctieoorlogen

De 21e eeuw staat tot nu toe bol van militaire conflicten en bloedige oorlogen. Maar, in het getater van salongeneraals en van oorlogspropgandisten in de tv-studio’s en documentaires, komt de echte brandstof van deze vreselijke oorlogen nooit aan bod: het gegeven dat de dollar als wereldwijde handelsmunt ter discussie staat. Hieronder een aantal uittreksels uit een vraaggesprek met Oleg Nesterenko, voorzitter van het European Trade and Industry Centre.

Lees verder

Halve persoonsvolgende budgetten: 'Met mensenrechten experimenteer je niet'

“Moet mijn kind proefkonijn voor het beleid zijn?”, kopte De Standaard op 22 juni. Terechte persaandacht voor rechtszaken rond halve persoonsvolgende budgetten. De dag voordien verdedigden Herman en de ouders van Glenn hun recht op het volwaardige budget dat ze toegekend hadden gekregen door de Vlaamse Overheid. “Niets meer en ook niets minder”, stelde de moeder van Glenn. “Met een half persoonsvolgend budget kan ik nooit uit het rusthuis geraken”, beantwoordde Herman de vraag van de rechter.

Lees verder

Activisten vallen dood voor kantoor BNP Paribas: “BNP financiert klimaatcrisis”

Activisten van XR Gent vielen woensdagavond 28 juni 'dood' neer voor een kantoor van BNP Paribas. Zo klagen ze de verantwoordelijkheid van de grootbank voor de klimaatcrisis aan. 'Dode' burgers en de treurende ‘Rode Rebellen’ symboliseren de klimaatslachtoffers die de bank mee veroorzaakt door hun investeringen in fossiele brandstoffen. XR Gent eist dat BNP Paribas haar verantwoordelijkheid neemt en haar fossiele investeringen volledig stopzet.

Lees verder

Studenten over zaak-Reuzegom: "Wij willen echt debat in parlement over klassenjustitie"

Vele jongeren en studenten zijn geraakt door het vonnis dat in de zaak-Reuzegom is uitgesproken en hadden graag willen meebetogen op 4 juni in Brussel, maar konden toen niet deelnemen wegens de examens waar ze toen middenin zaten. Daarom organiseren de drie studenten Isa Tomasevic, Eliza Plesea en Haytham R Mahfoudhi zaterdag 1 juli opnieuw een betoging. 

Lees verder

‘Minimanifestatie’ op Koningin Maria Hendrikaplein voor ambitieus natuurherstelwet

Greenpeace Gent organiseert in Gent een minimanifestatie om een ambitieuze Europese natuurherstelwet te eisen. Met een miniatuurversie van een betoging wijzen de leden van Greenpeace Gent erop dat we veerkrachtige natuur nodig hebben om de klimaatdoelstellingen te halen en het verlies aan biodiversiteit te stoppen. Dezelfde actie zal deze week ook plaatsvinden in andere steden zoals Namen, Brussel en Leuven.

Lees verder

Amerikaanse vrouwen raken steeds moeilijker aan voorbehoedsmiddelen

Sinds het Hooggerechtshof in de VS het recht op abortus nietig verklaarde, hebben miljoenen vrouwen het steeds moeilijker om aan voorbehoedsmiddelen te geraken, zeggen vrouwenrechtenactivisten. Vanuit conservatieve hoek worden steeds meer barrières opgeworpen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Zomerscholen bereiken gewenste doelgroep niet

Recent ontving het Netwerk tegen Armoede het signaal dat verschillende scholen die een zomerschool aanbieden het moeilijk vinden om kwetsbare leerlingen te bereiken. “Voor ons is het jammer genoeg niet nieuw dat zomerscholen de gewenste doelgroep niet bereiken. Al in 2021 trokken we aan de alarmbel. Het is nog niet tot in alle zomerscholen doorgedrongen hoe belangrijk het is op de hoogte te zijn van de specifieke context en noden van kwetsbare leerlingen”, aldus algemeen coördinator Heidi Degerickx. “We vragen meer dialoog tussen beleid, ouders en scholen.”

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten