We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 30 juni 2023

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS GREENPEACE News Journal Update - Greenpeace T-shirt, recht op protest & Vlaamse bossen

 

Lees meer in onze nieuwsbrief van juni

Als de afbeeldingen in deze e-mail niet correct worden weergegeven, lees hem dan online.

 Greenpeace Newsletter

Nieuwsbrief van juni 2023

 
Vlaamse bossen vogelvrij voor de kap

Elke dag verdwijnt in Vlaanderen een voetbalveld aan bos Dat blijkt uit een onderzoek dat we samen met Bos+ publiceerden. Slecht nieuws, want Vlaanderen is al een van de meest bosarme regio’s in Europa. Op basis van onze analyse geven we aanbevelingen voor een beter Vlaams bosbeleid, want een ambitieus beleid is uiterst belangrijk om de klimaatcrisis in te perken en om onze biodiversiteit te beschermen.

LEES ONZE ANALYSE

 


 
Ontdek onze nieuwe webshop

Onze webshop is nu twee weken open! Benieuwd? Dan is dit het perfecte moment om een kijkje te nemen! Je kunt je eco-verantwoorde T-shirt bestellen in verschillende Greenpeace kleuren. Met een Greenpeace T-shirt toon je je engagement voor een groenere toekomst, én steun je ook onze projecten.

 

BEZOEK DE WEBSHOP

 


 
Opkomen voor ons recht op protest

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft een wetsvoorstel klaar dat het recht op protest wil inperken. Protest is een drijvende kracht achter maatschappelijke verandering. Als we onze planeet leefbaar willen houden, is die verandering meer dan ooit nodig.

 

LEES DE BLOG

 


 

 
Financiële steun voor schone lucht: 14 burgerprojecten geselecteerd

We bezochten enkele burgerprojecten gefinancierd door het Schone Lucht Fonds! Dit fonds, dat in september 2022 werd opgericht door Greenpeace en BePlanet na een overwinning tegen de Vlaamse regering, biedt financiële steun aan 14 burgerprojecten die werken aan een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving.

 

ONTDEK DE PROJECTEN

 

 
  
 

Overwinningen

 
 

• België - België stopt met de export van pesticiden die verboden zijn in de Europese Unie. Dat staat in een koninklijk besluit dat onlangs door de Ministerraad werd goedgekeurd.

• Greenpeace België - De Vlaamse overheid moet strengere maatregelen nemen om de waterkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Dit vonnis komt er nadat we samen met 4 andere milieuorganisaties (WWF, Natuurpunt, BBL & Dryade) aan de alarmbel trokken in de Nitraatzaak.

 
 
  
 

Agenda

 

 

 

 

05 tot 09/07/2023 - Code Rood : Week van massale actie tegen Engie, het meest vervuilende bedrijf van België.

Greenpeace komt naar jouw favoriete festivals. Bezoek onze stand:

• van 06 tot 09/07/2023 - Festival Les Ardentes in Rocourt

• van 27 tot 30/07/2023 - Esperanzah Festival in de Abdij van Floreffe

 
 
 
 

ACTIE VAN DE MAAND 💗

 
Activisme is geen misdaad
                 

Meer dan 200 mensen verzamelden op 7 juni voor de rechtbank van Brugge. Dit deden ze om 14 activisten te steunen die worden vervolgd voor hun deelname aan een geweldloze actie van Greenpeace België. Tijdens de actie blokkeerden de activisten de gasterminal van Fluxys in Zeebrugge. Ze kloegen de activiteiten van het bedrijf aan, die indruisen tegen de klimaatdoelstellingen en de mensenrechten.

MEER WETEN

 

  
 

Om onze volledige onafhankelijkheid te bewaren, weigeren we elke financiële steun van bedrijven of overheden. Al onze inkomsten komen dus 100% van sympathisanten.

 
 IK DOE EEN GIFT 
      
 

Greenpeace België
Haachtsesteenweg,159
1030 Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten