We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 1 juli 2023

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS dewereldmorgen Progressieve Media News Journal Update - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 

View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

De berichtgeving over de 'poging tot staatsgreep' van oligarch Jevgeni Prigozjin met zijn Wagner-troepen werd geleid door wishful thinking, door wat men hoopte dat er gebeurde, namelijk de val van president Poetin, maar ook de alternatieve media laten ditmaal veel vragen onbeantwoord. Enerzijds komt Poetin hier sterker uit, anderzijds was het wel uiterst beschamend voor hem dat dit kon gebeuren. Veel stof tot tegendraads nadenken.

Seymour Hersh@Substack

Van Seymour Hersh hoeft het niet te verbazen dat hij een heel andere analyse maakt van wat gebeurde in Rusland met het initiatief van Russische oligarch Jevgeni Prigozjin – laat ons niet vergeten dat hij een zakenman is, geen militair en in geen geval iemand met enige militaire ervaring.

De reacties van westerse leiders was vooral ‘wishful thinking’ én een afleiding van het Oekraiens lente-zomeroffensief dat helemaal niet zo triomfantelijk loopt als de media hier laten uitschijnen. Poetin wist een ‘poging tot staatsgreep’ – of wat je het ook noemen wil- in minder dan 24 uur te neutraliseren en zit volgens Hersh steviger dan ooit in het zadel.

Interview George Galloway met Douglas McGregor @Twitter

Legendarisch musicus en activist voor burgerrechten ging heen op 25 april, 96 jaar oud. Zeven jaar geleden, in 2016, keek hij terug op de mensen die hun revolutionaire ideeën ‘uitverkochten’ toen ze de kruimels van het kapitalistisch systeem begonnen te krijgen. Zij ruilden hun plannen en ambities voor een sociale wereld voor iedereen in voor de hel van het ieder-voor-zich-kapitalisme.

Post Russian Rebellion, Now What? w/SCOTT RITTER @Youtube 

Scott Ritter is voormalig VN-wapeninspecteur voor de ontmanteling van de chemische en biologische massavernietigingswapens in Irak. Ook hij minimaliseert in zijn gesprek met Judge Napolitano – eveneens een isolationistische Amerikaan die je niet bepaald een linkse pacifist kan noemen – de impact van het initiatief van Prigozjin, maar noemt het wél een poging tot staatsgreep.

Prigozjin heeft die snel opgegeven omdat hij vrij snel besefte dat doorgaan voor hemzelf een doodsvonnis betekende. De VS en Groot-Brittannië waren op voorhand op de hoogte dat dit zou gebeuren en hadden gespeculeerd op een moordend militair treffen met het Russisch leger en een mogelijke ontaarding in een burgeroorlog in Rusland.  Dat zou op zijn beurt een keerpunt kunnen zijn voor het Oekraiense zomeroffensief. Niets daarvan heeft zich voorgedaan.

Poetin komt hier weliswaar sterker uit, omdat hij het vrij snel wist op te lossen, maar het was tegelijk ook zeer beschamend voor hemzelf dat dit kon gebeuren. Positief voor hem was dan weer wel dat niet één militair leider, niet één oligarch zich achter Prigozjin heeft geschaard.

Dit had echter zeer slecht kunnen aflopen. De vraag is maar wat een Russische regering met kernwapens zou hebben gedaan in dat geval.

 

Agenda


 
1 juli 2023Actie in Brussel - Action à Bruxelles #JusticeForSandaDiaStudentenLocatie: Albertinaplein BrusselTijd: 12u00
2 juli 2023Zomeractie voor investering in kinderopvang. Met kinderanimatie.Vakbonden en breed middenveldLocatie: Martelarenplein, BrusselTijd: 10u00 - 12u30
 6-9 juli 2023Vrouwen- en vredesactivisten verenigen zich wereldwijd voor vrede en tegen de NAVOVrede vzw, Global komen for PeaceLocatie: Brussel: zie  programma 
 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be

Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2023 GetBasic, All rights reserved.Iedereen die ingeschreven is op de dagelijkse nieuwsbriefOur mailing address is:
GetBasic
Vooruitgangstraat 333/11
Brussel 1030
Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten