SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 25 mei 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - BRUZZ - VERKIEZINGEN 2024 - zaterdag 25 mei 2024


Open deze e-mail in je webbrowser
Bruzz
25 mei 2024

In aanloop naar de verkiezingen van 9 juni focust BRUZZ zes weken lang in zes afleveringen op de grootste uitdagingen van Brussel. Deze week: de troeven.

Check de debatten met politici en experts over de thema’s online, op televisie en op radio. Of herlees alles rustig in deze nieuwsbrief.
 

Gezondheidspreventie is een ingewikkelde puzzel

Geen thema was de laatste jaren zo aanwezig en alweer vergeten als gezondheid. De covidcrisis drukte Brussel met de neus op de feiten dat preventie een ingewikkelde puzzel is in de grootstad.
Lees de analyse

'Goed gezondheidsbeleid moet de sociale factoren in Brussel meenemen'

Op het vlak van welzijn leek covid even een historisch momentum, waarbij iedereen samen rond de tafel ging zitten. Intussen is dat overleg gaan liggen, terwijl met toegankelijke zorg, onderwijs en opvang nog het nodige werk op de plank ligt. Is er een kans gemist?
Bekijk de reportage

In debat: Simon Vermeersch (PVDA) vs. Imane Belguenani (Open VLD)

Tot aan de verkiezingen op 9 juni organiseert BRUZZ telkens op donderdag en vrijdag een mini-debat tussen twee Brusselse politici. Vandaag: Simon Vermeersch (PVDA) en Imane Belguenani (Open VLD) over de gezondsheidszorg in de hoofdstad en de ingewikkelde bevoegdheden in de Brusselse politiek.
Bekijk het debat

In debat: Emile Luhahi (Groen) vs. Piet Vandermot (CD&V)

Voor Emile Luhahi (Groen) is het belangrijkste niet dat leerlingen een diploma halen, maar de juiste attitude aanleren. Maar Piet Vandermot (CD&V) wil vooral kwaliteitsvol onderwijs blijven garanderen, onder meer via de leraarsassistent.
Bekijk het debat

Brusselse jongeren over de troeven

Clovis (17), Grim (18), Eedris (17), Maria (24), Andreas (18) en Mette (17) gaan dit jaar voor de eerste keer stemmen. Radiopresentator Gunnar nodigde hen uit voor een panelgesprek. Deze week debatteren ze over de troeven van de stad.
Beluister het panelgesprek

'Hier gaan mijn dromen een beetje dood': eerste stemmers trekken naar het parlement

Op 9 juni trekken heel wat 'eerste stemmers' of nieuwe kiezers naar de stembus. In de podcast ‘De eerste stem’ laat radiojournalist Margot Otten hen aan het woord.

 
Ontdek de podcast

De eerste keer in het stemhokje: 'Sans-papiers moeten hun rechten kennen'

Veel jongeren gaan over zes weken voor de eerste keer stemmen. Op de oproepingsbrief is het nog even wachten, maar Sakina, studente sociaal werk aan de Odisee Hogeschool, weet nu al voor wie zij kiest.
Lees meer

Campagnetrend: Nederlandstaligen die communiceren in het Frans

Elke week belicht BRUZZ een van de trends die de campagnes kenmerken. Deze week: kandidaten op Nederlandstalige lijsten die communiceren in het Frans.
Meer over de trend

Verkiezingsdebat op school: 'Veel leerlingen stemmen niet hetzelfde als hun ouders'

De laatstejaars van de Comeniusschool in Koekelberg organiseerden een verkiezingsdebat met de 'grote koppen' van de Brusselse politiek. De leerlingen vinden het alvast een inspirerende en leerzame ervaring.
 
Bekijk het debat

Toekomstige leerkrachten over Brussels onderwijs: 'Fijn om gemengd publiek les te geven'

Onderwijs dient een van de Brusselse troeven te worden, en dus nodigde radiopresentator Robbe deze week Julien De Jonge en Ilias Aâouam, twee studenten van de lerarenopleiding, uit in de studio.
Beluister de uitzending

Kieswijzer

Welke partij past het best bij jouw standpunten en waarden? BRUZZ legde de Nederlandstalige Brusselse partijen telkens vier stellingen voor over 9 thema's.

Ontdek de kieswijzer →

De kandidatenlijsten

Op wie kan je stemmen op 9 juni? We verzamelden alle partijen en alle kandidaten per verkiezingsniveau. Bij de Nederlandstalige kandidaten vind je bovendien een korte bio.

Bekijk de kandidatenlijsten→

Mis geen verkiezingsnieuws!

  • Schrijf je in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
  • Volg ons op Instagram en Facebook voor explainervideo's en ander verkiezingsnieuws
  • Download de BRUZZ app voor iOS of AndroidSta notificaties toe om live meldingen te ontvangen.
brusselkiest.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten