SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 28 mei 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 28 mei 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Verkiezingscheck: Palestina, Oekraïne en de weg naar vrede

In deze reeks vergelijken we de partijprogramma's van verschillende politieke partijen met de standpunten van sociale bewegingen. Van armoedebestrijding tot klimaatactie, ontdek hoe partijprogramma's zich verhouden tot de eisen van vakbonden, de vredesbewegingen en het brede middenveld.

Lees verder

Verkiezingscheck: kunnen we met een gerust hart op pensioen gaan?

In deze reeks vergelijken we de partijprogramma's van verschillende politieke partijen met de standpunten van sociale bewegingen. Van armoedebestrijding tot klimaatactie, ontdek hoe partijprogramma's zich verhouden tot de eisen van vakbonden, de vredesbewegingen en het brede middenveld.

Lees verder

12 juni: DeWereldMorgen Verkiezingen Aftertalk

Na de verkiezingen maakt DeWereldMorgen een balans op, met stemmen uit vakbonden, experten en middenveld.

Lees verder

Universiteiten Israël medeplichtig aan bezetting, kolonialisme en apartheid

Nog steeds, na zeven maanden genocide in Gaza, na weken protest op hun campussen weigeren de Belgische universiteiten de samenwerking met Israëlische universiteiten te verbreken. Francis Jorissen overloopt hoe de Israëlische universiteiten organisch verweven zijn met he zionistisch project van de apartheid in Israël en de bezette gebieden.

Lees verder

Belgische politieke partijen veroordelen VS-blokkade tegen Cuba

Welke politieke partijen zijn bereid om de VS actief onder druk te zetten m.b.t. de blokkade van Cuba? En welke zijn bereid om de Belgische banken te verplichten betalingen naar Cuba uit te voeren?

Lees verder

Gaza is de genocidale uitkomst van de zogenaamde ‘war on terror’

Net als in vele universiteiten hebben ook de studenten van de Universiteit van Tilburg een tentenkamp opgezet om de verbanden van samenwerking met Israëlische universiteiten stop te zetten. Tijdens de eerste dag van de bezetting werden meerdere teach-ins georganiseerd. Dit is de schriftelijke neerslag en vertaling van een teach-in door Thomas Decreus.

Lees verder

De bezetters van UGent verzekeren de veiligheid van de examens en bekritiseren de angstzaaierij van de universiteit

Studenten die het Refaat AlAreer-gebouw bezetten, garanderen al wekenlang dat studenten en personeel lessen kunnen volgen in het auditorium in het gebouw. Toch besloot de UGent om examenlocaties te verplaatsen. De studenten van de bezetting begrijpen deze arbitraire beslissing niet, aangezien ze steeds verzekeren dat de doorgang naar het auditorium, waar examens gemaakt worden, altijd toegankelijk blijft. 

Lees verder

Oorlogskoorts: Aziatische NAVO omsingelt China

In de Azië-Pacific en de Zuid-Chinese Zee is de VS volop aan het stoken tegen China. Dit moet de basis leggen voor een mogelijke hete oorlog tegen dit land.

Lees verder

President Biden, stop de bedreiging van het Internationaal Strafhof

Open brief verzonden aan VS-president Biden met het dringende verzoek de onafhankelijkheid van het Internationaal Strafhof te respecteren en geen sancties te treffen tegen het Hof en zijn medewerkers.

Lees verder

Steun Nederlandse academici aan studentenprotesten Palestina

Nederlandse universiteitsmedewerkers betuigen massaal steun aan de recente studentenprotesten. Ook zij eisen dat hun universiteiten hun medeplichtigheid stoppen aan de genocide in Gaza, aan de decennialange bezetting, aan apartheid en aan de etnische zuivering door Israël van het Palestijnse volk.

Lees verder

Massa-arrestatie tijdens protest voor Palestina

Tijdens een protest in Amsterdam zijn dinsdagmiddag 27 mei 35 demonstranten vastgehouden in een arrestantenbus, terwijl zij hun recht om te protesteren uitoefenden. "We konden geen kant op, het was verschrikkelijk."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wie heeft de 'gefragiliseerde rechtsstaat' veroorzaakt?

Wantoestanden in ons gerechtelijk apparaat worden in rapporten weggemoffeld achter lege begrippen als 'disfunctie' of 'cascades van collectieve beslissingen'. Een gelijkaardige term is nu 'fragilisering', woorden die de echte wantoestanden moeten verdoezelen of gladstrijken volgens Walter De Smedt. De gevolgen zijn navenant: de burger vertrouwt zijn justitie-apparaat en zijn politieke vertegenwoordigers niet langer.

Lees verder

Protest is ook altijd doel op zich (Toespraak voor de bezetters)

Lieven De Cauter toont met deze brief zijn diepste respect voor de studenten en hun acties voor Gaza en Palestina.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten