SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 18 juni 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - HART BOVEN HARD - Wat na de verkiezingen? Tijd voor actie!

 

Wat na de verkiezingen? Tijd voor actie!

De verkiezingsuitslagen laten niemand onberoerd. (Extreem)rechts is gegroeid en dat is beangstigend. Maar ze zijn niet in hun opzet geslaagd. Vlaams Belang wou de grootste partij van Vlaanderen worden, maar dat is hun niet gelukt, dankzij de strijd van linkse progressieve krachten.

Tegelijkertijd zijn linkse partijen ook gegroeid, vooral in steden en bij jonge mensen. Veel kiezers hebben aangetoond dat ze wel een degelijk links alternatief willen!

Dat wilt niet zeggen dat er geen werk is aan de winkel. Europa heeft besloten dat er de komende jaren 27 miljard euro bespaard moet worden. We gaan alle progressieve krachten en het verenigd sociale middenveld nodig hebben om ervoor te zorgen dat aan gewone mensen, de openbare diensten, de zorg en het klimaat niet de rekening wordt gepresenteerd.

Wij zetten voort! 


Wat kunnen we doen? Een voorbeeld in Geraardsbergen

Actie op 9 juni in Geraardsbergen (video)
De verkiezingen van 9 juni...
 
‘The day after’ kwamen we samen aan het station van Geraardsbergen. Om mensen de kans te geven om hun bezorgdheid met elkaar te delen. En we spraken voorbijgangers aan: Welke smaak laten de verkiezingen bij hen na, zoet of zuur? We luisterden naar alle stemmen en emoties. We hoorden tevreden stemmen, mensen die rechts stemden en hopen op verandering. We zagen opgetrokken schouders en gelatenheid. En heel wat bezorgdheid over de verrechtsing en de besparingen die op ons afkomen. Grote vraagtekens hoe we het tij kunnen keren. Wat staat ons te wachten met de lokale verkiezingen in de Denderstreek? We spraken ook heel wat mensen van kleur, hier geboren of nog maar enkele jaren in ons land. Zij ervaren dag na dag de impact van het rechtse verhaal. Wij zijn solidair, voor ons geen A- en B-burgers!

Wil je graag een soortgelijke actie organiseren? Stuur dan een mailtje naar team@hartbovenhard.be

Samen op straat op 22 september in Brussel!

Op 22 september gaan we in Brussel samen de straat op!

Veel mensen worden kwaad van stijgende winkelkarprijzen, gebrek aan handen in de zorg, tekort aan leerkrachten in de klas, afgeschafte treinen en bushaltes, lange rijen aan de voedselbanken, meer en langer werken tot we erbij neervallen. Afbouw sociale woningen, besparingen op het groeipakket. De toename van uitsluiting en discriminatie. Velen zijn bezorgd over overstromingen en bosbranden. Velen zijn bang van geweld, oorlogen, genocide. Terechte zorgen.

Steeds meer mensen wenden zich tot extreemrechtse partijen voor oplossingen. Dat is al even zorgwekkend, want deze partijen zaaien actief haat en ze krijgen steeds meer ruimte in de reguliere media. Hun ideeën en hun polariserende retoriek sijpelen intussen door naar traditionele partijen. Het kan anders. Een beleid dat inzet op betaalbare, gezonde en klimaatvriendelijke woningen, een samenleving zonder racisme en uitsluiting, werkbaar werk voor iedereen, een minimuminkomen waardoor iedereen menswaardig kan leven, rechtvaardige belastingen waarbij iedereen eerlijk bijdraagt…Een samenleving waarin iedereen meetelt, dat kan! Het Groot Verzet, een bundeling van middenveldorganisaties en burgers, strijdt daarvoor. Het Groot Verzet is solidair met de doelwitten en slachtoffers van een beleid dat uitsluit en basisrechten afbreekt.

De roep van Het Groot Verzet is groter dan ooit. Omdat het nodig is!

Neem je graag deel aan onze manifestatie op 22 september? Teken dan 
deze petitie, zodat we je op de hoogte kunnen houden!
View this email in your browser
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2024 Hart boven Hard, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten