SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 19 juni 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM - dewereldmorgen magazine - progressieve media - dinsdag 19 juni 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Motie van wantrouwen aan Rector Herman Van Goethem van UAntwerpen

Studenten die de Agora in UAntwerpen bezetten, hoorden dat hun rector deze gaat ontruimen. Een collectief van personeelsleden en doctoraatsstudenten schreef een open brief. "Een agora is een publieke verzamelplaats die in het oude Griekenland diende voor vrije burgers om democratisch te vergaderen of zich te laten onderwijzen." Zij stellen dat het de taak van de rector was om de agora te beschermen.

Lees verder

Aan KUL-rector Luc Sels over het bezoek van de paus aan de universiteit

Met grote bezorgdheid en verbazing heb ik vernomen dat paus Franciscus binnenkort onze universiteit zal bezoeken in teken van de 600e verjaardag van de KULeuven/UCLouvain. Als burger ben ik oprecht angstig voor de impact die een figuur als de paus, met de symbolische steun van de universiteit, kan hebben op de gedachtegangen van jonge mensen en studenten. Als student schaam ik me ervoor dat onze instelling dit faciliteert en promoot. In deze brief omschrijf ik waarom. 

Lees verder

Vertrek Benny Gantz uit oorlogskabinet is mislukking scheidingsstrategie van Israël in Gaza

Israëls decennia-oude politiek om de bezette Palestijnse gebieden Gaza en de Westelijke Jordaanoever van elkaar te scheiden is op 7 oktober 2023 ineengestort. De Israëlische ministers Benny Gantz en Yoav Gallant weten het al. Eerste minister Benjamin Netanyahu en zijn extreemrechtse coalitiepartners willen het nog steeds niet weten.

Lees verder

Fabel van de Chinese overcapaciteit: intensieve campagne van westerse politici, academici en mainstream media

Net als bij een vorige mythe, die van de ‘Chinese schuldenval’ die intussen ontkracht is, lijkt het bij de overcapaciteit te gaan om een georkestreerde poging van het Westen om China als zondebok aan te wijzen voor structurele problemen en onevenwichtigheden in de kapitalistische wereldeconomie.

Lees verder

Waarom de socialistische vakbond zich eindelijk moet uitspreken over het racisme van Rousseau

Het is ondertussen geen publiek geheim meer: racisme vormt een groot probleem binnen Vooruit. Sinds Rousseau werd Vooruit een beweging die mensenrechten in vraag stelt, pleit voor aparte sociale statuten en een oogje dichtknijpt voor racistische en seksistische praatjes waar zelf Vlaams Belangers rode kaken van krijgen.

Lees verder

Zeeuwen willen geen natuur kwijt aan kernenergie

Actievoerders tegen kernenergie vormen een mensenketting in Zeeland en geven een rode lijn aan: geen uitbreiding van het industrieterrein en kerncentrale, respect voor de plaatselijke natuur, voor een leefbaar Borssele.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hoe lang en gelukkig leven de inwoners van Vlaanderen in verhouding tot hun milieu-impact?

  Wanneer we steden en gemeentes met elkaar vergelijken, komen we meestal uit bij gemiddeld inkomen of prijs van het vastgoed. Zijn dit echt de parameters die van jouw gemeente een goeie plek om te...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten