SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 7 juli 2024

WORLD WORLDWIDE AFRICA SUDAN - Avaaz - Aanval op Darfur - zondag 7 juli 2024

 

Kom in actie!
Beste vrienden,
Sudan is momenteel de hel op aarde.

Een gewelddadig leger heeft duizenden mensen verkracht en vermoord. Er is bewijs dat kindsoldaten meestrijden en vechten, en de woestijn is bezaaid met massagraven.

Nu ligt de hoofdstad van Darfur onder vuur, waar bijna een miljoen vluchtelingen als muizen in de val zitten.

Dit ondenkbare bloedbad speelt zich af in het duister. Sudan heeft het internet platgelegd, lokale reporters opgepakt en buitenlandse journalisten geweerd -- daardoor is er bijna geen mediaberichtgeving of druk op overheden om in actie te komen.

Maar een klein team dat oorlogsmisdaden onderzoekt, doorbreekt de stilte met een geavanceerde combinatie van satellietbeelden en ooggetuigenverslagen om het vreselijke geweld te documenteren. Het project heeft al tot grote nieuwsrapportages en interventies van overheden geleid, en het heeft sancties voor de ergste oorlogsleiders mogelijk helpen maken. 

Jij hebt al eerder gedoneerd aan Avaaz-campagnes -- dank je wel. Maar nu Darfur dreigt te worden aangevallen is dit werk belangrijker dan ooit -- en er is dringend financiering voor nodig.

Als genoeg van ons doneren, kunnen we dit levensreddende project steunen, en onderzoek en politiek lobbywerk financieren. Samen kunnen we journalisten, overheden en openbare aanklagers het bewijs leveren dat ze nodig hebben om dringende actie te ondernemen. Je donatie zal ook Avaaz-campagnes voor mensenrechten wereldwijd steunen.

Laten we onze solidariteit tonen met de doodsbange gezinnen die vastzitten in het oorlogsgeweld -- doneer nu wat je kunt missen en help een einde te maken aan de stille noodkreet van Sudan:
IK DONEER € 3
IK DONEER € 5
IK DONEER € 7
IK DONEER € 11
IK DONEER € 18
ANDER BEDRAG
De oorlog in Sudan heeft een van de ergste humanitaire crisissen op aarde teweeggebracht -- en de aandacht daarop vestigen is slechts de eerste stap. We kunnen niet garanderen dat het zal volstaan.

Maar deze strategie heeft al gewerkt. In 2004 heeft een grootschalige campagne de toen ontluikende genocide in Darfur onder de aandacht gebracht, en daarmee bovenaan de agenda geplaatst -- waardoor mensenlevens zijn gered. Maar er zijn toen 300.000 mensen om het leven gekomen en dat mogen we niet opnieuw laten gebeuren.

Als we genoeg inzamelen, kunnen we:
  • Observatiewerk met satellieten financieren om legertroepen te volgen, de buitenlandse spelers te ontmaskeren die deze wreedheden aanwakkeren, de media en overheden te verwittigen, en de data gebruiken om burgers te beschermen;
  • De druk op overheden wereldwijd opvoeren met lobbywerk in belangrijke hoofdsteden en pleidooien voor dringende actie bij de VN, van hun Veiligheidsraad tot humanitaire teams;
  • Een internationaal mediaproject financieren om de humanitaire crisis te documenteren en berichtgeving over het genocidaire geweld in belangrijke media te krijgen; en
  • Een fonds voor noodhulp oprichten om urgente campagnes ter bescherming van civiele oorlogsslachtoffers mogelijk te maken zodra dat nodig is.
Dit is onze kans om een direct verschil te maken in deze horror -- door acties te financieren waarvan is bewezen dat ze een genocide kunnen helpen voorkomen en mensenlevens kunnen redden. Als we allemaal iets bijdragen, maken zelfs de kleinste donaties gezamenlijk een wereld van verschil.
IK DONEER € 3
IK DONEER € 5
IK DONEER € 7
IK DONEER € 11
IK DONEER € 18
ANDER BEDRAG
Avaaz heeft de stilte rond het afslachten van burgers eerder al helpen doorbreken, in Syrië, Jemen en Oekraïne. Nu moeten we dat doen voor de onschuldige kinderen, vrouwen en mannen in Sudan die geen kant meer op kunnen.

Met vurige vastberadenheid en hoop,
Camille, Bert, Kaitlin, Will, John, Marigona, Shayna, Mike en het hele Avaaz-team

Noot: Avaaz-leden hebben rechtstreeks een deel van het voorgenoemde onderzoek en de voorgenoemde rapporten helpen financieren. Berichtgeving daarover is verschenen in de volgende media: BBC, Al Jazeera, The Economist, Reuters, Washington Post, New York Times, Wall Street Journal, NBC, The Guardian, Der Spiegel, Foreign Policy, Refugees International, Global Centre for the Responsibility to Protect, Human Rights Watch, The Globe and Mail, The New Humanitarian, Libération, Le Point, PassBlue, The New Arab, Sudan Tribune, Ayin en anderen.

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten