SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 3 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - Palestina Solidariteit - We gaan niet met vakantie!

 

Wij gaan niet met vakantie, maar blijven Palestina actief steunen!

1. De zomervakantie is begonnen, maar de bombardementen op de mensen in de Gazastrook stoppen niet, integendeel. Wellicht gaat men ervan uit dat er nu minder protest zal zijn dan vòòr de vakantie. Grote betogingen zijn nu niet gepland, maar daarom willen we niet stilstaan en toekijken. Velen willen actief hun steentje bijdragen,daarom:

We nodigen u uit in Brussel, Paleizenstraat 154 1030 Brussel, op dinsdag 16 juli om 17u om samen te denken en te plannen wat we kunnen doen?

Kan jij ook komen? Laat iets weten op info@palestinasolidariteit.be

2. Actie 4 juli om 18:30: actie aan het gemeentehuis van Elsene, Elsensesteenweg 168, 1050 Elsene.

Het is een protest tegen de verbroedering die Elsene blijft onderhouden met de Regionale Raad van Megiddo in Israël.  Elsene is samen met Antwerpen één van de twee Belgische gemeenten die een dergelijke verbroedering heeft.

Afspraak: op het Fernand Cocqplein om 18:30.  De Raadszaal van het gemeentehuis grenst aan dit plein (is ongeveer 100 m verwijderd van de ingang.  Het is daar dat op de trappen we de vorige 2 keer actiegevoerd hebben.)

Kom jij ook de groep activisten versterken in hun protest?

3. Oproep voor financiële steun aan onze werking.

Palestina Solidariteit heeft samen met Vredesactie, 11.11.11 e.a. een klacht ingediend tegen ZIM, een Israëlische rederij die in 2023 bijna 250 ton munitie en 20 ton ontstekingsmechanismen heeft doorgevoerd via de haven in Antwerpen. Dit alles zonder de nodige vergunningen, wat betekent een schending van het Vlaamse handelsdecreet. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld. Een rechtszaak kost geld en daarvoor roepen wij uw steun in.

Alleen kunnen wij dat niet dragen. Samen kunnen we veel. Stort uw bijdrage op

Palestina Solidariteit: BE64 5230 8014 8852 BIC TRIOBEBB met mededeling eigen werking. Alvast van harte dank voor uw steun!

4. Oprichting van een PalestinaMuseum

https://palestinamuseum.email-provider.eu/web/gh3ovzgn0b/nltr4w0h1b/nrvuv3dvj3/8kuoqffqdg

De kolonisatie van Palestina heeft zware gevolgen. We zijn waarnemer van de gestage dalende mobiliteit en levenskwaliteit van de Palestijnen in de krimpende bezette Palestijnse gebieden. Bovendien maken de recente ontwikkelingen in Gaza het leven voor de inwoners onmenselijk.

Wij willen een PalestinaMuseum oprichten dat een bewaarplek zal zijn van de Palestijnse geschiedenis en cultuur, zodat zelfs, indien Palestina helemaal verdwijnt, het nooit vergeten zal worden.

Zie meer uitleg op de link hierboven!

Je kan ons helpen om dit project te laten slagen. Laat ons weten op info@palestinamuseum.be

indien je:

 een groot gebouw of stuk grond ter beschikking kunt stellen voor een PalestinaMuseum.

Of ken je iemand die dit bezit en dit project zou genegen zijn?

 bereid bent om dit project financieel te steunen met een gift? Heb je een idee hoeveel je wil bijdragen? Hier is vooralsnog geen verplichting aan verbonden.

 ervaring, kennis of bepaalde talenten en vaardigheden hebt die van pas komen bij de oprichting van een museum.

5. De Gazastrook en de Israëlische gevangenissen: haat en wraak zijn de dirigenten die de plak zwaaien. Palestijnse gevangenen worden gefolterd: Afschuwelijker dan Abu Ghraib': Advocaat vertelt over zijn bezoek aan de Israêlische gevangenis: | Baker Zoubi https://www.972mag.com/sde-teiman-prisoners-lawyer-mahajneh/

In de Sde Teiman gevangenis vond Khaled Mahajneh een gedetineerde journalist onherkenbaar toen hij de gewelddadige en onmenselijke omstandigheden van de gevangenis beschreef.

In deze militaire basis in de Negev worden meer dan 4 000 Palestijnen gevangen gehouden sinds 7 oktober. Muhammad Arab was journalist tijdens de belegering van het Al-Shifa ziekenhuis in Gazastad toen hij gearresteerd werd. Na 100 dagen gevangenis was hij bijnaonherkenbaar. Zijn gezicht, haar en huidskleur waren veranderd en hij zat onder het vuil en de duivenuitwerpselen. Al bijna 2 maanden had hij geen nieuwe kleren gekregen. Volgens Muhammad worden de gevangenen voortdurend geblinddoekt en vastgebonden met hun handen op hun rug en worden ze gedwongen om voorovergebogen op de vloer te slapen zonder enig beddengoed. De gevangenen begonnen te weigeren om te douchen omdat ze geen horloge hebben, en als ze langer dan één minuut douchen worden ze zwaar gestraft, inclusief uren buiten in de hitte of regen.

Alle gevangenen hebben verslechterende gezondheidstoestanden door de slechte kwaliteit van het eten: een kleine hoeveelheid ’labaneh’ en een stukje tomaat of komkommer. Per 100 gevangenen wordt er slechts één rol toiletpapier per dag gegeven.

Met meer dan 100 mensen zitten ze samen, ouderen en minderjarigen; Ze mogen niet met elkaar praten! De gevangenen worden seksueel misbruikt, soms zelfs met honden. Van gewonde gevangenen werden ledematen geamputeerd zonder verdoving. Het lijkt dat de folteringen die gedaan waren om inlichtingen te verzamelen, maar uit pure wraak.

36 Palestijnen overleefden de martelingen niet in deze gevangenis:

https://socialistproject.ca/2024/07/sde-teiman-camp-israels-guantanamo/#more

Geen opmerkingen:

Een reactie posten