SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 3 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 2 juli 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Na 271 actiedagen gaat Comité Free Assange Belgium door met de strijd

Vijf jaar lang, 271 maal, hield het Comité Free Assange Belgium een actie elke maandag om 17 uur op het Brusselse Muntplein. Op maandag 1 juli ging de laatste actie door. “We zijn gelukkig, maar de strijd gaat onverminderd door voor alle journalisten die nog steeds bedreigd en vervolgd worden”, besluit bezieler Marie-France Deprez.

Lees verder

De linkse beweging tegen de oorlog wordt groter in Israël

Uri Weltmann, leider van de Israëlische organisatie Standing Together, legt uit dat pacifistisch links in Israël, bestaande uit Joodse en Arabische Israëliërs, zich organiseert tegen de oorlog, het racisme en de bezetting.

Lees verder

Beste aanstaande regering: Geef asielzoekers eenvoudiger toegang tot de sociale economie

De boodschap dat asielzoekers moeten werken voordat ze aanspraak kunnen maken op een uitkering werd de voorbije verkiezingscampagne weer eens luidkeels verkondigd[1]. Maar over hun recht op arbeid werd maar weinig gesproken. In de sociale economie liggen volop kansen, maar procedures vormen vaak nog een obstakel. Hoog tijd om daar wat aan te doen.

Lees verder

Loopt het rijk van de dollar ten einde?

Hoewel het dollar-Wall Street-stelsel erg machtig blijft, zijn dedollarisering en een mogelijk verschuivende wereldorde niet meer ondenkbaar. Dit is het gevolg van de economische zwakte van de VS, het agressieve gebruik van illegale sancties door de VS en zijn bondgenoten in het Noorden, evenals de groeiende politieke en economische kracht van het Zuiden via platforms zoals BRICS.

Lees verder

Geen zorgeloze zomer voor 900 kinderen zonder vooruitzicht op een eerste schooldag

Ouders klagen tekort aangepast onderwijs voor kinderen met een beperking aan in Brussel.

Lees verder

Pink Sunday, geen zwarte zondag

  Op zondag 30 juni vond de vierde editie van Pride is a Protest plaats. Zo'n 400 actievoerders namen deel...

Lees verder

CO2 weegt (nog) zwaarder op temperatuur dan gedacht

De temperatuur kan nog veel meer stijgen dan waar het klimaatpanel van de Verenigde Naties vandaag rekening mee houdt. Dat is de conclusie van onderzoek van miljoenen jaren oude zeebodemstalen door het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Zee (NIOZ) .

Lees verder

Zes keer meer rechtstreekse vluchten dan rechtstreekse treinen tussen Europese steden

Volgens nieuw onderzoek van Greenpeace Midden- en Oost-Europa zijn Europese steden nog steeds veel beter verbonden via de lucht dan via het spoor. Hierdoor worden mensen aangemoedigd om te vliegen in plaats van de trein te nemen, ondanks de schadelijke gevolgen van de luchtvaart voor de planeet. Ook België scoort slecht in het onderzoek: rechtstreekse treinen brengen je vanuit onze hoofdstad naar slechts 11 van de 44 andere onderzochte steden, terwijl maar liefst 41 steden bereikbaar zijn met een rechtstreekse vlucht.

Lees verder

Klimaatzaken nemen vaker bedrijven in het vizier

In 2023 werden wereldwijd minstens 230 klimaatzaken aangespannen tegen overheden en bedrijven, ook in ‘nieuwe’ landen zoals Panama. Vooral rechtszaken tegen bedrijven zitten in de lift.

Lees verder

1,8 miljard mensen zetten gezondheid op het spel door te weinig beweging

Een derde van de volwassenen beweegt niet genoeg en bovendien blijkt inactiviteit steeds meer een trend. “Niet goed voor de gezondheid”, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “Mensen moeten meer plezier krijgen in bewegen.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Georgische "Russische wet" of Logische Transparantiewet?

  Het Oost-Europese land Georgië heeft een nieuwe wet aangenomen die als doel heeft transparantie in financiën aan te brengen bij ngo’s en media die in Georgië opereren. De zogenoemde Wet over de Transparantie van...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten