We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 14 juni 2012

"Complete staatsgreep in Egypte"




Het Egyptische parlement is onwettig en moet worden ontbonden. Ook moeten er nieuwe verkiezingen komen. Dat heeft de voorzitter van het Constitutionele Hof in Egypte gezegd.
Voorzitter Soltan zegt dat een derde van de parlementsleden onrechtmatig is gekozen. Daarom is het parlement als geheel ook onrechtmatig, aldus Soltan.

Shafik
Het Constitutionele Hof bepaalde ook dat Ahmed Shafik kandidaat mag blijven bij de presidentsverkiezingen, die dit weekend worden gehouden. Shafik is omstreden vanwege zijn rol in het regime van oud-president Mubarak. Hij was de laatste premier onder Mubarak, die vorig jaar opstapte na een volksopstand.

Volgens een nieuwe wet mogen hoge functionarissen uit de regering van de oud-president voorlopig niet politiek actief zijn. Het Hof heeft die wet nu ongeldig verklaard.

Demonstratie
Shafik kan door de uitspraak gewoon meedoen aan de verkiezingen. Hij neemt het dan op tegen de kandidaat van de Moslimbroederschap, Mohamed Morsi. De Moslimbroederschap heeft in een reactie laten weten dat ze de uitspraak van het Hof accepteert.

Honderden tegenstanders van Shafik hadden zich bij het gebouw van het Constitutionele Hof verzameld om te demonstreren. Ze eisten dat Shafiks kandidatuur ongeldig werd verklaard. Ordetroepen hadden het gerechtsgebouw afgezet met prikkeldraad.

Complete staatsgreep
Zo zei Abdel Moneim Abol Fotouh, een gematigde moslim die strandde in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen: "Het is een complete staatsgreep om de legerkandidaat in de strijd te laten en het gekozen parlement terug te draaien nadat militairen het recht hebben gekregen om te arresteren. Wie denkt dat miljoenen jongeren dit laten gebeuren houdt zichzelf voor de gek'', aldus Abol Fotouh.

Bron : BNR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten