We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 8 oktober 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #BRUSSELS #DEMO #News #Journal #Update - #Protestmars mensen zonder papieren beheerst #Brussel maar haalt #VRT-journaal niet

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Protestmars mensen zonder papieren beheerst Brussel maar haalt VRT-journaal niet

Afgelopen zondag organiseerden mensen zonder papieren samen met meer dan 100 middenveldorganisaties een protestmars door Brussel om te pleiten voor een collectieve regularisatie. De naar schatting 3.000 betogers vormden een honderden meters lange mars van het Noordstation naar Brussel-Centraal, door de regen. "Wie verliest er bij een menselijk migratiebeleid? Enkel zij die misbruik maken van de precaire verblijfssituatie van mensen zonder papieren", aldus Kif Kif-voorzitter Sarah El Massaoudi.

Lees verder

Betoging: We Are Belgium Too

In het kader van de campagne “We are Belgium too” hebben de Coördinatie van de mensen zonder papieren van België, Sans Papiers TV en hun partners een nationale betoging georganiseerd op zondag 3 oktober in Brussel. De campagne “We are Belgium too” vraagt de regularisatie van mensen zonder papieren in België op grond van duidelijke en duurzame criteria. Deze campagne wordt ondersteund door meer dan 100 Nederlands- en Franstalige partnerorganisaties. De lijst vindt u op de website www.wearebelgiumtoo.be. Enkele sfeerbeelden en toespraken van Coördinatie mensen zonder papieren, Vlos en Pax Christi Vlaanderen.

Lees verder

Rechtzetting van Dienst Vreemdelingenzaken gevraagd in zaak Junior Masudi Wasso

Maandag 4 oktober riep het “Comité voor de vrijheid van Junior Masudi Wasso" burgers en de pers op om post te vatten voor de deur van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. De opsluiting en nakende uitwijzing van de Congolese student Junior Masudi Wasso roept namelijk veel vragen op. Zondag verdedigde de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) zich nog door te zeggen dat er belangrijke stukken bij de aanvraag ontbraken. Dit blijkt manifest onwaar te zijn. Vandaar de oproep aan journalisten om kritische vragen te stellen. Er zijn bewijzen dat de aantijgingen van DVZ niet kloppen. Waarom die leugens?

Lees verder

“Nike keert winst uit aan aandeelhouders, kledingarbeiders blijven met lege handen achter.”

Nike maakte vandaag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering een resultaat bekend van 44,5 miljard USD. Het resultaat is een stijging van 19 procent. De winst per aandeel bedraagt 3,56 dollar, een stijging van 123 procent. Tegelijk wachten de werknemers die de producten van Nike maken al maanden op achterstallige lonen en ontslagvergoedingen. 

Lees verder

De prijs van koffiebonen is verdubbeld, en dat komt door klimaatverandering

Het afgelopen jaar zijn de koffieprijzen wereldwijd flink gestegen. De belangrijkste reden: klimaatextremen in koffieland Brazilië. De prijs van koffiebonen fluctueert altijd behoorlijk, maar zelden kunnen de koffieboeren er hun voordeel mee doen. Zullen zij van deze recente stijging eindelijk kunnen profiteren?

Lees verder

'Gevangenissen bijbouwen is een mislukt beleid'?

Het stopt niet. De minister tekent met trots een zoveelste DBFM-contract, dit keer voor de bouw van de hortus conclusus van Antwerpen en vandaag krijgt hij nog een mooi podium op de VRT-nieuwssite om over de weldaden van het gevangenisdorp van Haren te oreren.

Lees verder

De grote Facebook-panne: wat de storing betekende voor mensen in ontwikkelingslanden

In veel landen, van Afghanistan tot Brazilië, zijn de verschillende platforms van Facebook de belangrijkste communicatiemiddelen geworden. De storing van afgelopen maandag 4 oktober zette dan ook het dagelijks leven van veel mensen op de kop.

Lees verder

4 maart 1960, 'vergeten' terreuraanslag met zware historische gevolgen

Op 4 maart 1960 ontplofte een lading Belgische wapens in het Franse vrachtschip La Coubre in de haven van de Cubaanse hoofdstad Havanna. Meer dan 100 mensen, waaronder 6 Franse matrozen, kwamen om. De oorzaak werd nooit opgehelderd, maar de aanslag bepaalde wel de keuzes die de dan amper één jaar oude revolutie van Fidel Castro en de zijnen toen hebben gemaakt, keuzes die tot vandaag doorwerken. Hernando Calvo Ospina ploegde door de archieven en kwam tot intrigerende vaststellingen.

Lees verder

Vlaamse industrie kan sneller én goedkoper klimaatneutraal

De uitdagingen voor de Vlaamse industrie zijn groot: om de welvaart en jobs in Vlaanderen te behouden is er nood aan een complete transformatie richting klimaatneutraliteit, circulariteit en nieuwe duurzame technologieën tegen 2050. Het toekomstscenario dat Bond Beter Leefmilieu liet doorrekenen, gaat nog een flinke stap verder dan het scenario dat de overheid vorig jaar zelf presenteerde. Het BBL-scenario klokt af op 95% reductie van broeikasgassen, bovendien tegen een lagere kostprijs.

Lees verder

Unicef: “Impact covid op mentaal welzijn van jongeren is topje van de ijsberg”

Kinderen en jongeren kunnen de mentale impact van covid-19 nog jarenlang voelen. Het economische verlies als gevolg van psychische stoornissen bij jongeren wordt geschat op bijna 390 miljard dollar per jaar. Dat zegt Unicef in een vandaag verschenen rapport.

Lees verder

Inheemse leiders waarschuwen: 'kantelpunt' Amazone nadert (maar kan voorkomen worden)

Het omslagpunt nadert waarop het Amazonewoud onomkeerbaar het vermogen verliest om water en CO2 op te slaan en het klimaat te reguleren. Betrek Amazonebewoners bij het beleid hierover en erken de gemeenschappen hierin, zeggen inheemse leiders.

Lees verder

Luchtvervuiling doet Belgen vaker bij de huisarts belanden

Op dagen waarop de luchtverontreiniging toeneemt, gaan chronische patiënten sneller naar de huisarts, blijkt uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Pieken in luchtvervuiling resulteert bij mensen ook vaker in arbeidsongeschiktheid door mentale problemen.

Lees verder

Automobilisten veranderen hun gedrag als ze de werkelijke milieukost moeten betalen

Weggebruikers veranderen hun gedrag als ze de werkelijke milieu- en sociale kost van hun rit moeten betalen. Dat concluderen Zwitserse onderzoekers na het grootste onderzoek over kilometerheffingen dat tot op vandaag werd gedaan.

Lees verder

Een zesde van de koraalriffen verdwenen op minder dan tien jaar tijd

Tussen 2009 en 2018 is 14 procent van de wereldwijde koraalriffen verdwenen. Dat is de verontrustende bevinding van een nieuw rapport van een wereldwijd netwerk voor de monitoring van koraal.

Lees verder

Pandora Papers, nieuwe onthullingen over geheime belastingparadijzen: "Dit hadden ziekenhuizen kunnen zijn"

Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) heeft vandaag een nieuw rapport gepubliceerd over rijke individuen en multinationale ondernemingen die belastingparadijzen gebruiken om hun faire bijdrage aan belastingen te ontduiken. Susana Ruiz, deskundige belastingbeleid van Oxfam International, zei: "Dit is opnieuw een schokkende onthulling over de tonnen geld die zich in de krochten van belastingparadijzen bevinden. Dit vraagt onmiddellijke actie, die eigenlijk al lang beloofd is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Scholen roepen op om deel te nemen aan de klimaatmars

´De klimaatcrisis is geen ver-van-ons-bed show meer en we moeten nu in actie schieten.´ Met die boodschap voeren lagere en middelbare scholen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië, en gezamenlijk actie op vrijdag 8 oktober 2021 onder de noemer van “Wake Up for Climate”.

Lees verder

Boerenorganisaties nemen deel aan klimaatmars: "Wij zijn deel van de oplossing"

Op 10 oktober zullen verschillende boerenorganisaties en hun bondgenoten - BoerenForum, Mouvement d’Action Paysanne (MAP), Fédération Unie de Groupements d’Eleveurs et d’Agriculteurs (FUGEA), MIG (Association de producteurs de lait) en ECVC (European Coordination Via Campesina) – aanwezig zijn op de klimaatmars Back to the Climate. De organisaties willen hiermee het belang van de boerenlandbouw1 als oplossing voor de klimaatcrisis benadrukken en vragen concrete steun van de politiek voor dit landbouwmodel.

Lees verder

Begrotingsgesprekken missen evenwichtige en sociale maatregelen

Het begrotingsconclaaf is gestart onder een moeilijk gesternte. De schaduw van de Pandora-papers was nog niet gevormd of Eerste Minister De Croo liet uitschijnen dat de Belgische regering op zoek moet naar 2 miljard euro om haar begroting in evenwicht te brengen. Er wordt onder meer gesproken over besparingen (alweer) in de openbare diensten ... Op zoek naar 2 miljard om de begroting te dichten, kan men moeilijk voorbijgaan aan de gevolgen die belastingontduiking op zo’n schaal voor de staatskas met zich meebrengt.

Lees verder

Acties bij AG Insurance: vakbonden en personeel pikken gebrek aan respect niet meer

Dinsdag 5 oktober en donderdag 7 oktober vonden/vinden er vakbondsacties plaats bij AG Insurance (Brussel, Antwerpen en Charleroi). Het personeel en de vakbonden zijn het beu dat een bedrijf dat zich profileert als ‘Top Employer’ en al jaren meer dan een half miljard euro winst maakt, zo weinig respect heeft voor zijn personeel. De werkdruk is onaanvaardbaar hoog, er is geen compensatie voor de inspanningen tijdens covid en nu wil de directie ook niet verder onderhandelen over een cao Telewerk.

Lees verder

EuroCap-Rail: waarom de as Brussel-Luxemburg-Basel van cruciaal belang is

  Vandaag reed Alexander, onze nachttreinexpert met meer dan 230 ritten op de teller, mee met de #ConnectingEurope Express van Brussel naar Namen voor een ontbijt-rondetafelgesprek met o.a. de medewerkers van minister Gilkinet (Ecolo) over...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten