We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 13 juni 2012

EU bereidt beperking geldopname bij cashautomaten voor bij Griekse exit



Europa heeft plannen klaar om het afhalen van cash bij geldautomaten te beperken, grenscontroles te herinstalleren en kapitaalcontroles uit te voeren doorheen de eurozone, mocht Athene beslissen de euro te verlaten. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van uitlatingen van EU-officials. Reuters voegt eraan toe dat niemand met wie werd gepraat verwacht dat Griekenland de eurozone daadwerkelijk zal verlaten.

In Griekenland ligt het uiterst linkse Syriza van Alexis Tsipras op kop in de peilingen voor de verkiezingen van volgende zondag. Die partij wil het bestaande akkoord met het IMF en de EU opnieuw onderhandelen, wat tot een exit uit de eurozone zou kunnen leiden.

De Belgische minister van Financiën Steven Van Ackere had eind mei al gezegd dat het de verantwoordelijkheid van elk land van de eurozone apart was om voorbereid te zijn op eventuele problemen. Vooral moet worden gekeken hoe bankruns en kapitaalvlucht kan worden vermeden.

De leden van de Eurogroup Working Group hebben ook gepraat over een eventuele opschorting van het Schengenakkoord, dat het visa-vrij verkeer van mensen tussen 26 landen van de EU regelt.

Bron : Reuters / Expres.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten