We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 14 juni 2012

Griekse minister van Defensie: 'Het leger is een stille macht, die indien nodig een oorverdovend lawaai zal maken'




De Griekse minister van Defensie, voormalig generaal Frangoulis Fragos, heeft zijn landgenoten in de aanloop naar de verkiezingen van volgende zondag gewaarschuwd 'niet te twijfelen aan de capaciteiten van het Griekse leger.’ Hij deed dat ter gelegenheid van een ceremonie in Marasia in het noordoosten van Griekenland. Dat meldt Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

'Ik hoop dat de democratie werkt. Maar ik zou daar nog één zaak aan willen toeveoegen. Ik herhaal: het leger houdt zich in. Maar het is een sterke, stille macht, die indien nodig een oorverdovend lawaai zal maken,' aldus Fragos. De Grieken weten tot wat het leger in staat is. Tussen 1967 en 1974 heerste in Griekenland een militaire dictatuur.

Ondertussen is het ook hommeles bij de gedoodverfde winnaar van de verkiezingen, de radicaal-linkse politieke groepering Syriza. Een van de prominenten van de partij, Nikos Hanias, is uit de partij gestapt vanwege de radicale koers die Alexis Tsipras vaart. Hanias zei dat het catastrofaal zou zijn als Syriza zelfs maar één uur aan de macht komt. Hij noemde Syriza zelfs ‘een gevaar voor het Griekse volk en voor de toekomst van ons land'. Hanias zegt dat het volkomen onrealistisch van de partij is om te denken dat Griekenland het zonder de EU zou kunnen redden.

Bron : Express.be

Kanttekening :

Wie goed gelezen heeft tussen de lijnen , weet als de situatie in Griekenland echt uit de hand loopt, er een staatsgreep  komt ...

Wat betekent democratie dan nog ...?

Luc Schrijvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten