We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 14 juni 2012

DE COLOMBIAANSE VAKBONDSCENTRALE CUT HER-BEVESTIGT HAAR AFWIJZING VAN HET VRIJHANDELSAKKOORD


logo CUT

De voorzitter van de vakbondscentrale CUT in Colombia bevestigt opnieuw hun afkeur van het vrijhandelsakkoord met Europa.

Een, en zelfs de belangrijkste reden is de assymetrie die er bestaat tussen de Europese en Colombiaanse economieën. Een vrijhandelsakkoord in deze omstandigheden draagt bij tot het kapitaal van transnationale en multinationale bedrijven, die meermaals betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen. Hun standpunt wordt gesteund door de Vakbondsconfederatie van de Americas, CSA.

Ze stelt wel duidelijk dat ze niet tegen handelsrelaties is met Europa, zoals ze altijd al hebben gehad, maar dat er geen nood is aan een "vrij"handelsakkoord.

Het geweld tegen vakbondsactivisten blijft. In 2011 werden 29 vakbondsleiders vermoord, dit jaar al 7. In de 25 jaar dat de CUT bestaat tellen ze 3000 moorden op syndicalisten, met een straffeloosheid van 90%.

De CUT vindt het ongehoord dat Colombia de arbeidsnormen van de OIT niet toepast, deze zijn zelfs niet bekend, ondanks het feit dat Colombia verschillende internationale mensenrechtenverdragen getekend heeft. Aanbevelingen van de OIT missie van februari 2011 blijven dode letter.

Clausules rond mensenrechten ea in dit vrijhandelsakkoord bieden dus GEEN oplossing. Waarom zou er nu wel de politieke wil zijn als dat in het verleden niet het geval was.

De CUT roept op voor internationale solidariteit om de situatie van Colombia duidelijk te maken en zich samen in te zetten tegen een neoliberaal ontwikkelingsmodel dat honger en armoede zaait in heel de wereld, en ook in Latijns-Amerika. De CUT bevestigt haar afwijzing van dit vrijhandelsakkoord!

En zo ook wij!! Teken de petitie !!!

Hier de publicatie van de CUT

Bron : Intal / Vero

Geen opmerkingen:

Een reactie posten