We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 14 juni 2012

Herrie om actie rond Halalvlees



Foto: VB-leden delen Zwan-worsten uit aan leerlingen


De klas 1B van het eerste middelbaar B-stroom van het Koninklijk Atheneum, hield op maandag een barbecue binnenin de school. De politieke partij Vlaams Belang kwam daar protesteren en deelde Zwan-worsten uit tot groot ongenoegen van de leerlingen.
De barbecue was de start van de projectweek 'inleven', waarbij de leerlingen elke dag bijleren over een nieuw thema. Enkele Marokkaanse studenten namen halalvlees mee dat de anderen mochten proeven. Plots werd de barbecue verstoord door drie leden van het Vlaams Belang die Zwan-worstjes kwamen uitdelen. "Drie volwassenen kwamen zonder toestemming op ons terrein om hun ongenoegen te uiten. Ze gooiden met worsten die de leerlingen moesten opeten omdat ze met halalvlees niet genoeg zouden hebben, en kleefden stickers op de ramen met een varken erop", vertelt adjunct-directeur Jacques Gits. "Het gebeurde op een zeer brutale manier en de leerlingen en leerkrachten waren gechoqueerd".

De politie van Schoten kwam na het incident ter plaatse maar kan geen gevolg geven aan de zaak. "De school heeft ons op het moment van het incident opgebeld en we zijn ter plaatse geweest. Daar konden we echter niets meer vaststellen waardoor we ook geen pv kunnen opstellen. We waren niet aanwezig toen de feiten zich voordeden en kunnen dus geen gevolg geven aan de zaak", aldus Els Delafaille, woordvoerster van de Politie Schoten.

Dat het incident net tijdens de multiculturele projectweek plaatsvindt, die de studenten moet leren om verdraagzaam te zijn tegenover anderen, is ongelukkig. Ook de ouders zijn er niet mee opgezet. Het Vlaams Belang zelf had niet de intentie om zoveel tumult te creëeren. "Ons bezoek was een protestactie. Op zondag contacteerden enkele ouders ons omdat hun kinderen het halalvlees moesten eten en dat niet wilden. We zijn langs de hoofdingang de school ingegaan en zijn rustig weer vertrokken. We vinden het niet kunnen dat de school kinderen inwijdt in islamitische gebruiken", aldus Tim Willekens, gemeenteraadslid Vlaams Belang in Schoten.

Bron :  GvA / Greet Wouters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten